spot_img

Goran Živković: U arhitekturi sam od malena

Zadovoljstvo i opuštenost korisnika u novom prostoru je jedina prava satisfakcija i mjerilo Vašeg uspjeha.

Urediti interijer ravnih linija nije samo trend, već i filozofija koja nam omogućava da pronađemo ljepotu u jednostavnosti. Od modernističkih apartmana do suvremenih ureda, ravne linije se koriste kako bi se postigao elegantan i čist izgled. U nastavku je intervju sa Goranom Živkovićem.

 Goran Živković, diplomirani inženjer arhitekture

Recite nam nešto o sebi.

Ja sam Goran Živković, rodjen 1986. godine u Nišu. Osnovno školovanje sam započeo u Rusiji – Moskvi, a kasnije po povratku u Srbiju i Nišu, nastavio u rodnom gradu, gde sam kasnije završio  gimnaziju i gradjevinsko-arhitektonski fakultet. Pre svega sam porodičan čovek – suprug i otac dve divne ćerkice, a tek nakon toga sam profesionalno diplomirani inženjer arhitekture i preduzetnik.Firma Linija projekt je osnovana 2009. godine sa najboljim prijateljima i iako smo imali želju i viziju, nismo ni razmišljali šta sve možemo uraditi i gde nas može sve odvesti. Danas sam ja samostalan vlasnik i lider ambicioznog kolektiva.Svoj privatan život i poslovne ambicije planiram da razvijam u Nišu, ali svakako je to samo baza, a pravi dometi će se pokazati našim radom i posvećenošću.

Predstavite nam Vaš studio i ono što radite?

Studio Linija projekt pruža kvalitetne usluge projektovanja i nadzora građevinskih radova. Sa zadovoljstvom vas očekujemo, jer smatramo da od vašeg prostora možemo da napravimo prijatan, komforan, moderan i atraktivan ambijent po vašoj meri. Sposobnost da se kombinacijom kreativnosti, ideje i fleksibilnosti od vizije stvori materijalna, oblikovana i funkcionalna celina koja u potpunosti odgovara potrebama korisnika i zadovoljava sva čula okoline predstavlja ARHITEKTURU, a mi se njome sa zadovoljstvom bavimo! Studio “Linija projekt” pruža kvalitetne usluge na sledeći način: Idejno rešenje je prvi deo projekta i njime se definiše osnovna ideja, koja nastaje u razgovoru sa Vama i na bazi Vaših potreba. Materijalizuje se želja ili atmosfera u stvaran izgled Glavni projekat podrazumeva razradu idejnog rešenja, nakon njegovog usvajanja, sve do konačnih priloga i izvođačkih detalja. Izvođači (majstori) rade kvalitetno po nacrtima iz glavnog projekta.

Otkuda Vas u ovome poslu i otkud ljubav prema istom?

U arhitekturi sam od malena. Ceo život sam na gradilištu sa svojim ocem koji je takodje arhitekta i bio je odgovorni projektant i nadzor na mnogim objektima širom zemlje, a i u inostranstvu. Sećam se da sam još sa 6 godina na času engleskog, na pitanje “šta želiš da budeš kad porasteš?” odgovorio “biću arhitekta”. Zaista je to bilo duboko usadjeno i moju podsvest i toliko sam bio ispunjen time da nisam imao dilemu niti jednog trenutka. Danas mi je jako drago da je tako i da mogu da se posvetim tome.

Koji su najveći izazovi Vašeg posla?

Što se tice najvećeg izazova – to mi je najteže pitanje. Ne bih voleo da bezveze zvuči, ali svaki projekat je izazov za sebe. Radili smo puno važnih projekata za privatne firme lokalne i medjunarodne, javne ustanove, privatne klinike i poliklinike, ali meni je i dalje teže raditi projekat za fizičko lice i potpuno personalizovani i jedinstveni enterijer.

Šta Vas inspiriše i na koji način dolaze ideje za uređenje?

Svaki projekat je izazov za sebe. Projektni studio “linija projekt” se pretežno bavi izradom enterijera, ali volimo podjednako i samo oblikovanje eksterijera – s tim što jednostavno smo mnogo aktivniji u sferi enterijera i tu nas ljudi već prepoznaju. Na prvi pogled deluje dosta lakše i jednostavnije izraditi enterijer od drugih arhitektonskih zadataka, ali zapravo nije tako. Mnogo detalja, mnogo različitih ukusa, mnogo različitih želja i zahteva klijenata, mnogo tehničkih problema, mnogo funkcionalno zahtevnih rešenja i na kraju je to PERSONALIZOVANI projekat koji mora maksimalno biti prilagodjen budućem korisniku. Zadovoljstvo i opuštenost korisnika u novom prostoru je jedina prava satisfakcija i merilo Vašeg uspeha.

Na koji način dolazite do klijenata?

Prethodni odgovor je upravo bio pravi uvod za pitanje “pronalaska klijenata”. Naravno u današnje vreme imamo i sajt i instagram i facebook i potrebno je uvek reklamirati se i plaćati reklamu. Sve to donosi rezultate, ali najveću i najbolju reklamu prave zadovoljni klijenti koji nas sa zadovoljstvom preporučuju dalje. To je pravo merilo kvaliteta i posvećenosti. To je znak da ste na pravom putu i da ima perspektive u vašem radu.

Koji stil uređenja Vam je najdraži?

Stil koji je nama najdraži je minimalizam – ravne linije, manje elemenata koji guše prostor i jači kontrast.

Šta biste poručili našim čitateljima?

Svakom Vašem čitaocu, a i našem potencijalnom klijentu bih poručio da je neophodno da ima svoje utočište gde se oseća prijatno. U današnje vreme kada se jako brzo živi i kad skoro da nema potpune privatnosti, jako je bitno imati mesto gde se mogu sva čula opustiti i rehabilitovati. Zapravo – to mesto mora biti i Vaš dom i Vasše radno mesto. Ukoliko se u prostoru osećate prijatno – bićete zadovoljniji i ispunjeniji.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE