spot_img

Gračanica: Roading d.o.o završio radove na asfaltiranju dionice puta na lokalitetu Korića Han

Nakon potpisivanja  tri ugovora u okviru faze II projekta “Hitni oporavak od poplava” (FERP), izvođač radova Roading d.o.o je u ponedjeljak 17.10.2016. godine završio radove  na sanaciji aktivnog klizišta koje zauzima prostor iznad nivelete saobraćajnice, kao i asfaltiranje pripadajuću dionicu puta na lokalitetu Korića Han (MZ Gračanica).

korica-han

Postojeći obodni površinski kanal uz saobraćajnicu u vrijeme obilnih padavina u 2014.godini nije mogao brzo i efikasno odvesti toliku količinu atmosferilija, čime je cijelom dužinom poplavljen put od vitalnog značaja za naselje, što je prouzrokovalo i pojave klizišta. Ovaj put predstavlja jedan od alternativnih izlaza na put M4 Tuzla-Doboj.

U okviru radova je izgrađena drenažna mreža i oborinska kanalizacija u cilju stabilizacije klizišta, te asfaltiranje cjelokupne dionice puta Korića Han u dužini od 719 m, čime je Općina Gračanica efikasno povezana alternativnom dionicom sa putem M4 Tuzla-Doboj.

Vrijednost projekta iznosi 200.000 KM.

Općinski načelnik Nusret Helić izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta  te istakao da se sve infrastrukturne aktivnosti provode u skladu sa planiranim programom. “Izgrađena je još jedna moderna saobraćajnica koja se spaja sa magistralnim i regionalnim putevima i time omogućava stanovnicima iz svih dijelova općine da za vrlo kratko vrijeme stignu na planirana odredišta”, rekao je načelnik.

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE