spot_img

Gračanica: Uvođenjem LED javne rasvjete do uštede energije

Početkom sedmice, započeta je implementacija projekta “Izvođenje radova na rekonstrukciji i zamjeni javne rasvjete u centru mjesne zajednice Gračanica”, kojom se u centru grada uvodi LED rasvjeta. 

rasvjeta(1)

LED rasvjeta će također biti postavljena ispred Osman-kapetanove medrese, Sahat-kule, a u drugoj fazi i u parku ispred zgrade Općine. Vrijednost projekta je preko 250.000 KM, obuhvata postavljanje 55 novih stubova i 80 novih LED lampi.

Prilikom izbora elemenata za LED rasvjetu, vodit će se računa o zadržavanju postojećeg, rustikalnog izgleda čaršije. Na pojedinim lokacijama u Gračanici, već se može primijetiti ulična rasvjeta LED tehnologije i to u ulicama: Kej Fridriha Foglera, Ahmed paše Budimlije, Mehmeda Ahmedbegovića, Mehmeda Vehbi ef. Šemsekadića.

Općinski načelnik Nusret Helić istakao je sljedeće: “Uvođenje LED rasvjete, sa kojim se započelo 2012. godine, predstavlja važan korak u pravcu osavremenjivanja javne rasvjete na području općine Gračanica. Namjera Općine Gračanica je da modernizuje i učini boljom i efikasnijom cjelokupni sistem javne rasvjete na području Gračanice. Općinska uprava će i u narednom periodu nastaviti sa realizacijom ovakvih projekata i u ostalim djelovima grada u cilju uštede električne energije i postizanja većeg stepena energetske efikasnosti kada je u pitanju oblast javne rasvjete.”

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE