spot_img

Grad Banjaluka sufinasira sanaciju fasada – Javni poziv otvoren do 8. jula

Gradska uprava Banjaluke će sa 200.000 KM sufinansirati sanaciju fasada na stambenim zgradama, a zajednice etažnih vlasnika mogu se prijavljivati na javni poziv do 8. jula.
fasade
– Na ovaj način želimo pomoći građanima u ostvarivanju njihovih potreba prilikom održavanja zgrada – rekli su u Gradskoj upravi.

Objašnjavaju da će sanacija zgrada biti urađena u ovoj godini.

– Sredstvima koja su namijenjena u ove svrhe biće finansiran dio troškova, i to minimalno uz učešće zajednica etažnih vlasnika od 30% – kazali su u Gradskoj upravi.

Vrijednost radova na fasadi ne može biti manja od 10.000 KM, a prijave za djelimične popravke na fasadama neće biti prihvaćene.

– Utvrđivanje rang-liste stambenih zgrada biće rađeno po šest kriterijuma i to po procentu učešća u radovima, izmirenosti komunalne naknade, godini izgradnje, lokaciji, posjedovanju projektne dokumentacije i urađenom energetskom pregledu stambenog objekta – kazali su u Gradskoj upravi.

Prema posljednjim informacijama, na području grada bilo je 1.230 registrovanih zajednica etažnih vlasnika. Fasade velikog broja zgrada su u lošem stanju, a za njihovu sanaciju potrebno je između 40.000 i 60.000 KM, zavisno od kvadrature zgrade.

Glas Srpske

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE