spot_img

„Green Heart” kreće ovog ljeta

green-heart-krece-ovog-leta-1004-1Poslovni kompleks „GTC Square“, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umjetnosti, ući će ove godine u veliku dogradnju i rekonstrukciju. Postojeći objekti izgrađeni su početkom 2009. godine, a najavljeni radovi podrazumjevaju rekonstrukciju postojećih i dogradnju novih objekata u dvije faze. Nakon rekonstrukcije i dogradnje kapacitet postojećeg kompleksa biće višestruko uvećan, uz tri nova objekta na parceli i dodatnih 60.800 kvadrata bruto prostora. Planirano je preoblikovanje površina između objekata i formiranje parkovskog ambijenta u unutrasnjosti bloka, kao i izgradnja velike podzemne garaže sa 900 parking mjesta. U skladu sa istaknutim zelenilom kompleks će dobiti i novo ime – „Green heart“ (Zeleno srce).

Sadašnji kompleks „GTC Square“ raspolaže sa oko 20.000 kvadrata u dva objekta građenih bez podzemne garaže, tako da najveći dio parcele zauzimaju otvoreni parkinzi. Izgradnjom velike trospratne podzemne garaže oslobađa se značajan dio parcele za nove komercijalne kvadrate i na tom dijelu bloka biće izgrađena tri nova sedmospratna objekta prvoklasnog kancelarijskog prostora. Radovi će biti realizovani u dvije faze, gde se u prvoj radi rekonstrukcija postojećih zgrada u okviru sadašnjih gabarita uz izmjenu fasade i ulaznog hola, kao i gradnja garaže i dva nova objekta. U drugoj fazi će biti izgrađena još jedna nova zgrada. To znači da će kompleks nakon rekonstrukcije činiti 5 objekata i garaža sa ukupno 87.500 kvadrata bruto građevinske površine.

green-heart-krece-ovog-leta-1004-2Poseban akcenat je stavljen na zelenilo i stvaranje prijatnijeg radnog okruženja za korisnike objekata, što se ogleda i na arhitekturi objekata i na uređenju otvorenih površina. Svi novoizgrađeni objekti koncipirani su sa terasama, što će omogućiti ozelenjavanje fasada i kreiranje prirodnog okruženja. Sve terase gledaju ka unutrašnjosti bloka gde je planirano centralno zelenilo sa parkovskim uređenjem. Na 3D prikazima vidi se i „omotač” koji treba da pomogne na uštedi energije i zaštiti unutrašnjeg zelenila.

Realizacija prve faze radova počeće u junu ove godine, dok je planirani rok za završetak treći kvartal 2018. Ukupna vrijednost svih radova u obe faze iznosi oko 65 miliona eura.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE