spot_img

Idejno rješenje objekta za istraživačko-inovacijski centar UNSA

FEAL fasadni sistemi se koriste kao ovojnica zgrada, bilo da se radi o staklenim fasadama koje omogućuju maksimalni pristup svjetlosti, stvarajući udobno okruženje za boravak unutar zgrade, ili fasadnim oblogama, koje nude široku palatu estetskih rješenja.

Ventilirana fasada sa kemnim oblogama

FEAL podkonstrukcija omogućuje izradu ventilirajućih fasada uz korištenje raznih vrsta umjetnih i prirodnih materijala za ispune (kompozitni paneli, keramika, kamen, staklo, trespa…). Ventilirajuće fasadne obloge s aluminijskom podkonstrukcijom se sastoje od: aluminijskih nosača, okomitih i vodoravnih nosivih aluminijskih profila i držača fasadnih obloga. Držači fasadnih obloga mogu biti vidljivi ili skriveni. Aluminijski ekstrudirani profili su rađeni od legure EN-AW 6060, a aluminijski nosači od legure.

EN-AW 6063. Navedeni tipovi i rješenja omogućavaju širok spektar mogućnosti sa statičkog i arhitektonskog gledišta. Kataloška obrada sistema nudi projektantima potrebne informacije i preporuke neophodne za ispravan odabir, ali i ideje za rješavanje konstruktivnih pitanja.

Tehničke karakteristike sistema:

  • osnovni materijal: EN AW-6060
  • otpornost na udar vjetra: EN 1991-1-1
  • površinska obrada: DIN 17611
  • kontrola kvalitete: DIN EN ISO 9001

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE