spot_img

IEE jedini dostavio kompletnu ponudu za novu toplanu u Banjaluci

grejanje_160715Kompanija IEE iz Banjaluke nosilac je jedine kompletne ponude koja je pristigla na javni poziv za izbor strateškog partnera za izgradnju nove toplane u Banjaluci.

Komisija za izbor strateškog partnera radi izgradnje i finansiranja novog postrojenja Toplane otvorila je juče (20. april 2017.) ponude zainteresovanih kompanija koje su se prijavile na javni poziv za izbor strateškog partnera.

Utvrdili su da je nosilac jedine potpune ponude kompanija IEE za energetiku i ekologiju, s tim da je ova firma u ponudi navela da bi autorizovani podizvođači u projektu bile kompanije Elnos grupa Banjaluka, Radis Istočno Sarajevo, Odžačar kotloremont Beograd, Institut za građevinarstvo Banjaluka, EMT Brčko, te da je Petrol Ljubljana autorizovani savjetnik konsultant.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je zadovoljan onim što je vidio, da je nosilac ponude podnio obimnu dokumentaciju te da komisija radi na pregledu.

– Radi se o onome što smo tražili u ponudi za gradnju nove toplane na biomasu, kapaciteta od minimalno 50 megavata, procijenjena investicija od oko 30 mil KM sa učešćem grada ispod 49%, sve ostale detalje utvrdiće formirana komisija – kazao je Radojičić.

Dodao je da su, pored ove ponude, došla još tri pisma i to od jedne kompanije iz Slovenije jedne iz Srbije i jedne iz Litvanije, koje su izrazile interesovanje, ali nisu poslale nikakvu prateću dokumentaciju.

– Komisija dalje utvrđuje sve detalje ove pristigle kompletne ponude i kada završi taj posao, moći će podnijeti kompletan izvještaj – dodao je Radojičić.

Nosilac ponude IEE obavezuje se da će novo postrojenje, koje bi bilo pored sadašnje Toplane, izgraditi za sedam i po mjeseci od ulaska u fazu izgradnje. Prema njihovom prijedlogu, logistički centar biomase bio bi u skladištu od 15.000 metara kvadratnih u krugu Poslovne zone Incel.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE