spot_img

IKEA ipak ne dolazi – Švedska kompanija još bez planova za tržište BiH

ikea_130916Iako su mediji pisali ovih dana kako IKEA dolazi u BiH, iz IKEA Srbija eKapija saznaje da sada ne postoje konkretni planovi za tržište BiH.
– Kao i za druga tržišta u regionu, mi kontinuirano analiziramo potencijal za širenje naše prodajne mreže, ali smo trenutno fokusirani na tržišta Srbije, Slovenije, Hrvatske i Rumunije – rekli su za eKapiju iz IKEA Srbija

U Beogradu se otvara prva robna kuća na ljeto 2017, u Ljubljani na ljeto 2018, i druga robna kuća u Bukureštu krajem 2018. godine.

Prije nekoliko dana u Beogradu regionalni direktor za razvoj za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić je rekao kako IKEA ima izuzetno ambicizozan investicioni program za naredni period, te da u sljedećih deset godina planira da otvori 13 objekata u regionu.

Osim sektora namještaja, IKEA je poznata i po šoping centrima i ritejl parkovima. Ukupno, grupacija u svom portfoliju ima 59 šoping centara i 4 ritejl parka (u Evropi, Rusiji, Kini…). U pitanju je oko 3,2 miliona kvadratnih metara, a ove objekte godišnje posjeti oko 450 miliona ljudi. Kada se uporedi sa oko 800 miliona posjetilaca godišnje u robnim kućama, jasno je koliko je za IKEA-u to važan segment, rekao je Lalić, podsjećajući da su svi ovi centri razvijani uz robne kuće.

Namjera IKEA-e je i da u Beogradu razvije ritejl park, uz robnu kuću u Bubanj potoku, o čemu je i ranije bilo riječi.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE