spot_img

Inovativna nova generacija Cat® -ovih 926, 930 i 938 Utovarivača na točkovima nudi spektar novih tehnologija i karakteristika

Nove Cat® 926, 930 i 938 Utovarivače na točkovima odlikuju napredne tehnologije kako bi pojednostavili rad, poboljšali sigurnost i osnažili profitabilnost

Inovativna nova generacija Cat® -ovih 926, 930 i 938 Utovarivača na točkovima nudi spektar novih tehnologija i karakteristika napravljenih u cilju veće produktivnosti pojednostavljenjem rada stroja.

Dodajući fleksibilnost dizajnom svestrani Cat-ovi mali utovarivači na točkovima nude za tu industrijsku granu specifične konfiguracije kako bi se efikasno bavili primjenama na polju poljoprivrede, odvoza otpada, šumarstva, prikupljanja i uklanjanja snijega. Prilagođeni modeli mogu bti opremljeni direktno iz fabrike ili putem postprodajnih paketa za nadogradnje koje instalira Cat-ov distributer.

Dajući efikasnu snagu RPM odlike Cat-ovih ekskluzivnih adaptivnih mtora automatski prilagođavaju brzinu motora na osnovu informacija koje unese operater kako bi optimizirali produktivnost i minimizirali trošenje goriva. Sistemi su optimizirani i dimenzionirani da rade na standardnim nižim obrtajima za ove male utovarivače na točkovima nove generacije. Produktivni i efikasni raspon rada od 1.200- do 1.500-obrtaja čini utovarivače efikasnijim po pitanju goriva, dok veće pumpe rade manjom brzinom radi manjeg trošenja i dužeg servisnog trajanja.

Inovativne tehnologije pogona

Prve u industriji, nove utovarivače na točkovima odlikuju četiri prilagođena načina rada pogonskog sklopa.

  • Koristan način: dizajniran za korištenje hidromehaničkih alatki ili pokupi-i-postavi način rada sa implementiranom snagom i velikom brzinom, koristan način rada daje dobru kontrolu brzine na tlu sa RPM blokadom gasa motora.
  • Obrtna moć: štedi do 5% goriva putem “slobodnog hoda” oko uglova i na nizbrdicama.
  • Hidrostatički način: osigurava kočenje motora agresivnim smanjenjem brzine, ubrzanje i nemogućnost vožnje bez primjene davanja gasa.
  • Ledeni način: za primjene kod čišćenja snijega, ledeni način nudi meke promjene smjera i produženo kotrljanje za bolju kontrolu.

Nova automatska kontrola obrtnog momenta točkova omogućava stroju da obavi posao automatski kontrolišući obrtni momenat točka i prilagođavajući kontrolu sile trenja da bi smanjio okretanje gume. Poboljšavajući trenje na teškim terenima nove utovarivače odlikuje standardna blokada prednjeg osovinskog diferencijala sa opcionim ograničeno klizajućim stražnjim diferencijalom. Na utovarivačima modela 926 i 930, blokada diferencijala se jednostavno kontroliše u pokretu od strane operatera putem džojstika. Novi utovarivač 938 standardno dolazi sa automatskom blokadom diferencijala, kao i manuelnom kontrolom.

Veća preciznost

Cat Payload je standard na ovim novim utovarivačima na točkovima sa 250-satnim demo modom koji se testira prije dogovora o kupovini. Payload omogućava vaganje u pokretu kako bi pomogli operaterima da pogode precizne mete da bi izbjegli previše opterećenja, premalo opterećenja ili pogrešan utovar materijala.

Jednostavna unutarkabinska postavka izbacivanja pritiskom na dugme za više i niže položaje i naginjanje dozvoljava operaterima da poziciju korpe prilagode zadatku, čime pomažu da se maksimizira vijek trajanja oštrice korpe. Zgodno kontrolisana dugmetom džojstika nova odlika tresenja korpe omogućava precizno mjerenje materijala u primjenama kod doziranja ili raspoređivanja te čisti korpu.

Bolja sigurnost

Kombinujući samohodni stil i pogodnosti nova generacija kabina povećava udobnost operatera i poboljšava vidljivost da bi povećala sigurnost. Manji stubovi kabine, veća površina prozora, grijani i električni retrovizori sa pogledom pozadi i sa nižom parabolom te standardna stražnja kamera, zajedno poboljšavaju vidljivost operatera oko stroja. Nove opcije uključuju i kameru koja daje višestranu sliku i pruža pogled odozgo oko utovarivača te detekciju predmeta pozadi gdje vizuelni i zvučni alarmi daju dodatna upozorenja na stražnjem dijelu stroja.

Nova automatska kontrola temperature sa dugmetom za odleđivanje pruža stalan komfor pri radu u rasponu ambijentalnih temperatura. Automatsko osvjetljenje sa dnevnim svjetlima za vožnju pali svjetla stroja po zalasku sunca. Opcioni reflektor postavljen na kabinu daje vizuelno upozorenje kada operater nije u kabini ili ne nosi pojas radi bolje sigurnosti.

Nova generacija malih utovarivača na točkovima proširuje Cat Command for Loading (komande utovara) na globalno tržište. Napredujući na polju sigurnosti i produktivnosti Command for Loading nudi daljinsku kontrolu utovarivača kako bi operatera udaljili od opasnih uslova. Novo u ovoj seriji modela je da komandna konzola nudi efikasnu liniju pogleda na rad stroja putem konzolinog ergonomskog rasporeda kontrola funkcija utovarivača. Komandna stanica pozicionira operatera u virtualnu kabinu sa poznatim kontrolama i ekranom stroja za daljinsku, van linije pogleda, kontrolu utovarivača. Povečavajući efikasnost i produktivnost jedan operater može kontrolisati više strojeva, jedan po jedan, na različitim lokacijama sa jedne komandne stanice.

Efikasan rad

Prilagodljivi unutarkabinski ekran daje lagan pogled na radne parametre. Upotrebom Profila operatera, moguće je putem ekrana postaviti do 50 različitih operativnih profila, koja mogu podsjetiti utovarivača kada operater pokrene stroj. Nova generacija utovarivača dolazi sa dvije opcije upravljanja –kontrola upravljanja putem džojstika sa povratnom spregom snagom i volanom sa malim naporom – da bi dalje prilagođavao konfiguraciju stroja. Novi način upravljanja džojstikom omogućava utovarivaču da vozi brzinom do 25 mph (40 kmph) kao rezultat odlika povratne sprege snagom koja postane kruća na većim brzinama i mekša kako se brzina smanjuje.

Pored toga, novi utovarivači nude opciju džojstika ili jednoosnih poluga, a oba dolaze sa spektrom programirajućih opcija kako bi odgovorili preferencama operatera. Uključeno u kontrole džojstikom, višestrano okretno dugme daje brzu prilagodbu brzine u kretanju, blokade, pomoćnog dotoka hidraulike i obrtnog momenta kotača kao i navigacije na ekranu i kontrole brzine puzanja.

Sa standardnim paralelizmom, optimizirana Z-poluga kopa kao Z-poluga ali se ponaša poput nosača alatki, povečavajući svestranost i vidljvost. Dizajn pruža kvačilo i opciju visokog podizanja za sve nove modele. Patentirani interfejs spojnice pozitivnog pritiska fuzije uklanja habanje, maksimizira performanse uz smanjeni nagib radnih alatki. Čitav spektar radnh alatki za nove utovarivače uključuje optimizirane viljuške sa mehaničkim paralelnim liftom i serijske korpe dobrih performansi koje odlikuje agresivni nagibni ugao za zadržavanje opterećenja i 10% povećanje faktora punjenja.

Dizajn novih strojeva povećava vidljivost alatki. Agresivni nagibni ugao daje punu oštricu i izvanrednu preglednost ugla korpe. Izvanredna preglednost na tlu i puna visina dozvoljavaju operateru da s povjerenjem utovari i istovari materijale, dok opcioni koljenasti zubac dalje povećava preglednost sprijeda.

Značajne uštede na servisu

Servisni intervali ulja motora i filtera te filtera goriva povećani su na 1.000 sati za nove generaciju malih utovarivača na točkovima. Sa preko 10.000 sati rada, ovo donosi uštede od 45% u ulju motora, 67% u filterima goriva i 45% u filterima vazduha, značajno snižavajući troškove servisa i povećavajući vrijeme rada utovarivača. Puna povratna filtracija na hidrostatici, alatkama i upravljačkim sistemima održava hidraulička ulja čišćim i poboljšava pouzdanje u sistemima.

Sve tačke za dnevni servis su sada postavljene na dohvat ruke, a novi filter kabine se servisira sa tla što skraćuje vrijeme servisa i poboljšava sigurnost. Opcionalni integrisani samopodmazivač sa prilagodljivom učestalosti maziva pomaže da se maksimizira vijek trajanja komponenti i minimiziraju troškovi odgovarajućim podmazivanjem šarki. Dostupni nadzor nad pritiskom u gumama i temperaturi sa prilagodljivim sigurnosnim ograničenjima pomaže da se produži vijek trajanja guma i minimiziraju troškovi.

Za više informacija o Cat 926, 930 i 938 utovarivačima na točkovima kontaktirajte Teknoxgroup BH.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE