spot_img

Inox Ajanović se i ove godine predstavio na BAU sajmu

Kompanija Inox Ajanović i ove godine je bila učesnik na BAU sajmu u Minhenu. BAU 2019 je kao i prethodnih godina bio jako posjećen. U ovoj godini očekujemo rezultate saradnje, kazali su iz ove kompanije. Navode kako je iskustvo bilo pozitivno kao i prethodnih godina.

Inače, Inox Ajanović je bila jedna od dvije kompanije iz BiH koja je izlagala na sajmu. Kažu kako će učestvovati i na sajmu BAU 2021, jer isključivo na taj način se može održati postojeća proizvodnja i ista se povećati u budućnosti. Kompanija je orijentisana na izvoz svojih proizvoda na EU tržište, te shodno tome razlog posjete ovakvom i ostalim sajmovima u inostranstvu je upoznavanje novih kupaca, novih mašina, te održavanje i proširenje sadašnje proizvodnje.

Na sajmu je ostvareno dosta kontakata i već su vidljivi neki rezultati, kao što su dogovoreni sastanci i određeni poslovi.
Shodno tome da kompanija Inox Ajanović četvrti put izlaže na BAU sajmu, ističu kako se iskustva sa ovog sajma ne mogu porediti ni sa jednim drugim sajmom na kojem učestvuju, te su opredjeljeni da i u budućnosti učestvuju na ovakvom i sličnim sajmovima.

Poslovna politika poslovanje kompanije je kvalitet, i to je osnovno u njihovoj proizvodnji, te samo takvom politikom, ističu, mogu zadržati postojeću proizvodnju i proširiti istu.

Kompanija Inox Ajanović je osnovana 2000.godine u garaži porodične kuće, i kada su krenuli poslovi, počeo je i prijem radnika. Tada se radilo 90% za domaće tržište, a svega 10% za izvoz. Ipak su se održali i danas raspolažu sa 10 000m² proizvodnog prostora, 180 zaposlenih, te im je cilj da sve udvostruče. Kompanija izvozi u Austriju, Njemačku, Holandiju, Švicarsku, Švedsku, Norvešku, a jedno vrijeme je izvozila i i u SAD, Kinu, Brazil, Saudijsku Arabiju.

Iz ove kompanije imaju i poruku za čitatelje m-Kvadrata, a ona glasi:

”Ostajte ovdje sunce tuđeg neba neće vas grijati kao što naše grije, zaposlite se u kompanijama kao što je naša, sa platom i uslovima rada koji odgovaraju svakom čovjeku”.

 

 

 

 

 

 

Za više informacija o kompaniji Inox Ajanović posjetite: www.inox.ba

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE