spot_img

Investicija od 305 miliona KM: Grade se Skenderija i Korea

Vlada Federacije kroz strateške projekte za ekonomski razvoj BiH planirala je putem međunarodnih kreditora investirati u četiri turistička objekta u Federaciji ukupno 305 miliona maraka, otkriva Dnevni avaz.

skenderija_2016

MASOVNA GRADNJA

Radi se o listi projekata koji spadaju među „100 prioriteta Vlade FBiH“ koje je federalna vlast pripremila u januaru ove godine i čiji je plan realizacije već uveliko počeo.

Prema dokumentaciji koju posjeduje Dnevni avaz, u planu je gradnja megaprojekata, među kojima su tržni centar – kompleks „Korea“ u Novom Sarajevu, obnova hotela „Neretva“ u Mostaru, hotela „Igman“ u Sarajevu te gradnja hotela „Skenderija“ na Skenderiji.

Procijenjena vrijednost tržnog kompleksa „Korea“ iznosi 130 miliona KM a objekat će se prostirati na oko 10.000 metara kvadratnih. Obnova hotela „Neretva“ koji se nalazi u centru Mostara koštaće 12 miliona KM.

17 SPRATOVA

Najvrijednija investicija je gradnja hotela – kompleksa „Skenderija“ čija je vrijednost procijenjena na 158 miliona KM. Ovaj hotel će biti smješten u sjeverozapadnom dijelu kompleksa „Skenderija“ na sjeveru duž ulice Terezija.

Projekat predviđa gradnju hotela s pet zvjezdica ukupne vrijednosti 114 miliona KM, renoviranje platoa Skenderija – 30 miliona KM i restauraciju Ledene dvorane – 30 miliona KM. Prema dokumentaciji, hotel će imati ukupno 17 spratova, 700 kreveta, 220 soba, garažu sa 150 parkirnih mjesta, konferencijsku salu, brojne restorane i sadržaje za zabavu.

 

Dnevni avaz

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE