spot_img

Ištampana fasada i Fluorlack na Larson panelu – Noviteti iz Alucoila  

Aluminijumski kompozitni i saćasti paneli Larson i Larcore dobro su poznati na regionalnom trzistu, ali ove godine Alucoil kompanija otisla je korak dalje za sve smele i hrabre arhitekte sa ištampanim panelima #hashtag colour chart i Fluorlack dodatnom zaštitom panela za Vašu fasadu. 

Radi se o aplikaciji štampe na Larson ili Larcore panel pa se na Vašoj fasadi ili projektu mogu pronaci šare drveta, cigle, metala, kamena ili ogledala na kompozitnom panelu. Pored ovog kreativnog estetskog momenta, ovi paneli su takodje odličnih tehničkih svojstava. Jos jedan od benefita ovakve fasade je i lakoća održavanja. Iako nam je iskustvo do sada pokazalo da arhitekte najviše cene prirodne materijale i njihovu neposrednu aplikaciju na projekat, Larson #hashtag colour chart paneli imaju svoje prednosti naročito za urbane gradske sredine. Pogledajmo recimo brisanje grafita sa cigle – mučno ili gotovo nemoguće, ali brisanje grafita sa bilo kog Larson panela je posao od sat vremena.  

Za one najkreativnije kojima čak i ovi finiši nisu dovoljni postoji opcija štampanja po Vašem dizajnu i želji.

Foto color chart I foto louvre ogledalalo 

Kao ukrasni element fasade ili kao cela obloga Larson se montira na VENT by Tehnomarket noseću podkonstrukciju, gde je kačenje moguće kroz pet sistema. VENT by Tehnomarket je sistem aluminijumskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnihi saćastih panela već i drugih obloga iz sveta ventilirajućih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP obuhvataju i panelnu i kasetnu grupu fasadnih panela, sa skrivenim i vidnim fiksiranjem obloga.

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Rock  pogodni za sledeće obloge: aluminijumske kompozitne panele  Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, aqua-panele, polikarbonatne ploče i drugo.

Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit – pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove. 

Samo podsetnik zašto su mnogi odabrali Alucoil 

Larson ® aluminijumski kompozitni panel Alucoil kompanije je rado prihvaćen proizvod od strane arhitekata, dizajnera i investitora, ali i izvođača fasada zbog svoje atraktivnosti, jednostavnosti obrade i ugradnje. Sastoji se od nekoliko slojeva od kojih je prvi aluminijumski, ali može biti i od nerđajućeg čelika, bakra, mesinga ili cinka, čije je lice zaštićeno folijom. Srednji sloj čini posebna Larson ® PE ispuna od primarnog polietilena ili Larson ® FR ispuna, čija je ispuna mineralnog porekla i zadovoljava klasu negorivosti B-s1. Zaštitom tretirani metalni lim, čini poslednji sloj, kojim bi se sprečila pojava korozije usled neadekvatne eksploatacije panela.

Larcore® paneli koriste sve već istaknute prednosti Larson-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn, laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 5,5mm do 40mm, mada se za potrebe oblaganja fasada najčešće koriste Larcore paneli u debljini od 8mm do14mm. Proizvode se u maksimalnoj širini do 2m i dužini do 9m. Sa svojom saćastom ispunom od primarnog aluminijuma i 2 sloja aluminijumskog lima, Larcore paneli se odlikuju izuzetnom krutošću i lakoćom i kao takvi, pored primene u građevinarstvu, nalaze primenu i u brodskoj, avio i železničkoj industriji gde se proizvode u dužinama čak i do 14m.  

Tehnomarket je generalni distributer Larson ®  i Larcore panela kompanije Alucoil na teritoriji Balkana. Kvalitet panela proizvedenih u Europi, zaštićenih velikim brojem certifikata, uz najveći lager u regionu koji znatno smanjuje vrijeme dostave i širok spektar boja i dezena osnovne su karakteristike da bi proizvod bio ugradjen na zahtjevnim projektima poput Alban Towera u Tirani, DC Towera u Beču ili VIP Terminala na Aerodromu u Splitu .

Larson ® i Larcore® od sada sa Fluorlackom za dodatnu zaštitu panela od habanja, vatre i hemijskih oštećenja

Fluorlac® marke LUMIFLON™ FEVE dodatno štiti Vaš panel još jednim zaštitnim slojem, što povećava njegovu otpornost na habanje, spoljne i hemijske uticaje kao i UV zrake. Čišćenje panela od grafita i drugih spoljnih uticaja znatno je olakšano. Naročito se preporučuje za oblaganje projekata koji se nalaze u priobalnoj regiji. Fluorlac® finiš dostupan je u opsegu larson® panela od 75 m², u bilo kojoj boji, u mat, satenskoj i visokoj sjajnoj završnici.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE