Naslovnica Home Italijanska kompanija "Valpolicella energie" želi da reciklira čvrsti otpad u Bijeljini

Italijanska kompanija “Valpolicella energie” želi da reciklira čvrsti otpad u Bijeljini

Italijanska firma ”Valpolicella energie” koja se bavi obnovljivim izvorima energije i zaštitom okoline zainteresovana je da u Bijeljini instalira postrojenje za reciklažu čvrstog otpada.

Hands holding the earth on a black background

Predstavnici tog preduzeća posjetili su u petak (20. maja 2016. godine) Pokret Uspješna Srpska i razgovarali sa zvaničnicima te stranke, koji su ih upoznali sa, kako su istakli, višegodišnjim lošim ekološkim stanjem na eko-deponiji u Bijeljini. Marko Selmo direktor italijanskog preduzeća uručio je Zlatku Maksimoviću, kandidatu za gradonačelnika Bijeljine, projekat ”Postrojenje za reciklažu čvrstog otpada”.

Maksimović je istakao da je bijeljinsko preduzeće “Eko-Dep” loše posluje, da godinama otpad samo skladišti, dok se u Evropi 50% otpada reciklira, a u pojedinim razvijenim zemljama i više od 80%. Cijena je od 60 do 350 maraka po toni recikliranog otpada.

Italijansko preduzeće, kaže Maksimović, već nudi instaliranje postrojenja za reciklažu i spaljivanje otpada.

– Pri tome se stvara električna energija. Otpad bi otkupljivali po istoj cijeni, da nema neprijatnog mirisa na teritoriji Bijeljine – rekao je Maksimović.

Kompanija “Valpolicella energie” istovremeno bi preuzela vraćanje kredita za eko-deponiju, izgrađenu prije pet godina.

Marko Selmo, direktor preduzeća iz Verone, istakao je da je osim neprijatnih mirisa i čestica u zemlji, problem i otrovna materija dioksin koja se sakuplja u vazduhu i zemljištu i koja može uticati na promjenu hromozoma u ljudskom organizmu.

RTRS

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime