spot_img

Izet Sarač: Vrhunska kvaliteta i dugogodišnje iskustvo dokazuju zašto smo i dalje među najboljima

Pri odaberu glavnog partnera, odnosno kompanijom Deceuninck i povjerenje koje je glavni temelj uspjeha, te kroz primjenu etičkih načela, odgovornog odnosa jednih prema drugima, dovelo je do dugogodišnje uspješne saradnje.

Firma Sarix d.o.o. Sarajevo je, kao i mnogi u posljednje dvije godine, trebala naći način kako se nositi s posljedicama globalne krize. Unatoč tomu, njihovi napori i dalje su ostali usmjereni unaprjeđenju i inovativnosti, što po pitanju proizvoda, a što po pitanju partnerstva. Kako se u ovim vremenima održavaju partnerski odnosi, kako kompanija Deceuninck pomaže na tom putu, te kako odabrati i prepoznati kvalitetan prozor u moru izbora, otkriva direktor Sarixa Izet Sarač.

Intervju: Direktor Izet Sarač

Za početak, recite nam nešto više o firmi Sarix. 

SARIX d.o.o. Sarajevo je specijalizirana firma za projektovanje, proizvodnju i montažu svih vrsta fasadnih otvora, osnovana 2000. godine. Od samog početka je za cilj imala da doprinese tržištu kroz predani rad te putem stručnih i edukovanih zaposlenika.  Stalnim investiranjem kroz dugogodišnje poslovanje dovelo je do visoke kvalitete pruženih usluga i mnoštvom zadovoljnih klijenata.

Koje usluge kompanija nudi i po čemu je prepoznatljiva?

Od samog početka, primarni fokus ove kompanije je bio da klijentima ponudi kompletan paket usluga, počevši od projektovanja i prezentovanja vizije klijentu, savjetovanja,  proizvodnju odabranih proizvoda i zatim montažu proizvoda od PVC-a i aluminijuma. Sarix nudi raznoliku ponudu svih vrsta fasadnih otvora od PVC profila i aluminijuma poput prozora i vrata, PVC i aluminijskih portala, garažnih vrata, ograda, roletni, komarnika i drugo, gdje također pored bijele boje koja je najzastupljenija, nudimo i raznoliku ponudu dekor boja.

Rezultati proizvodnog programa su proizvodi sačinjeni od visokokvalitetnih repromaterijala. Kvalitetna ponuda je nešto po čemu je ova kompanija prepoznatljiva, i što je uvijek među glavnim ciljevima, a to je u konačnici – zadovoljan klijent. Našim klijentima smo pouzdan partner jer su oni i njihovo povjerenje temelj našeg uspjeha.

Koja je misija i vodilja kompanije?

Od samog osnivanja firme, naša glavna misija je pružiti svakom klijentu najbolju vrijednost za novac kroz kvalitetnu uslugu i zadovoljstvo jer naša najveća nagrada i najbolja reklama je zadovoljan klijent. Vrhunska kvaliteta uz prihvatljive cijene, profesionalni pristup poslu, zagarantovana isporuka i montaža stolarije u unaprijed dogovorenom vremenskom periodu, dugogodišnje iskustvo u poslovanju kao i garancija kvalitete uz vlastiti prijevoz su prednosti koje nas svrstavaju u jednu od vodećih firmi u ovoj oblasti.

Recite nam vezu sa kompanijom Deceuninck i opišite nam saradnju sa ovom kompanijom? 

U poslovnim odnosima važnost pridajemo dugoročnoj partnerskoj saradnji, stvarajući što je moguće bolje uslove koji će imati trajno pozitivan učinak za obje strane.  Pri odaberu glavnog partnera, odnosno kompanijom Deceuninck i povjerenje koje je glavni temelj uspjeha, te kroz primjenu etičkih načela, odgovornog odnosa jednih prema drugima, dovelo je do dugogodišnje uspješne saradnje. Kao što je u središtu svih naših nastojanja da kvalitetno i uspješno poslujemo, tako i pažljivo biramo kompanije s kojima želimo da ostvarimo uspješno poslovanje i partnerstvo.

Kompanija Deceunick predstavlja našeg poslovnog partnera već jako dugi period. Kao glavni dobavljač PVC profila je bilo evidentno da imamo slične ciljeve, gdje obje strane posvećuju veliku pažnju razvoju kvalitetnog proizvoda, kao i u jednostavnosti rješavanja bilo kakve poslovne prepreke, a u konačnici i onog najbitnije – konstantno unapređenje i inovativnost u kreiranju novih proizvoda. Decenunick je odgovorna, stabilna i organizovana kompanija, koja je uvijek pridavala značaja svojim partnerima i kupcima, te je sigurno da smo bili među prvim kompanijama u Bosni i Hercegovini koja je započela saradnju sa njima, te i nakon dugog niza godina, i dalje obje strane teže ka tome da budu jedni drugima pouzdani partneri.

Pandemija koronavirusa uzdrmala je cijeli svijet, pa tako i građevinski sektor. Recite nam kako ste se nosili sa kašnjenjima i kako je u ovoj situaciji pristupio Deceuninck?

Svaka kompanija je osjetila posljedice na samom početku pandemije, pa tako ni građevinski sektor nije prošao bez promjena. Za građevinski sektor je 2020. godina donijela niz problema, koji se sigurno nastavljaju sve do danas. Prvo je otežana nabavka građevinskog materijala zbog zatvaranja granica, pa samim tim kao posljedica, konstantna povećanja cijena građevinskih materijala. Sigurno da nije bilo lako nositi se sa svim izazovima koji su se pojavili te da su i same isporuke materijala bile prolongirane na duže vremenske periode nego inače.

Sigurno je da je kompanija Deceuninck, tokom cijele krize, nastojala da ublaži sve izazove u kojima su bili njihovi klijenti, te da su imali maksimalno razumijevanje, kako prema svojim klijentima, tako i klijentima prema njima. Kao što smo već i spomenuli, osnovni temelj ovog partnerstva je povjerenje, tako da je sigurno zajednički trud pomogao u ostvarenju što boljeg poslovanja prilikom krize koja je zadesila građevinski sektor.

Kako odabrati i prepoznati kvalitetan prozor? Na šta je potrebno obratiti pažnju?

Na samom početku je bilo izazovno prezentovati PVC proizvode klijentima. Tada se tek počelo s proizvodnjom prozora i stolarije od ovog profila pa samim time klijenti nisu bili dovoljno informisani o prednostima koje nude PVC profili u odnosu na drvenu stolariju koja je tada bila najzastupljenija. Sigurno jeste da je ključna stvar pri odabiru PVC stolarije i prepoznavanja kvaliteta istog vrsta profila i stakla. PVC prozori su se pokazali kao proizvodi koji imaju odličnu zvučnu i toplotnu izolaciju, laki za održavanje, i postojani dugi niz godina. Samim time svjedoči činjenica da naša kompanija prilikom prodaje proizvoda od PVC-a daje garanciju od 10 godina na profil.  Činjenica je da su klijenti u kratkom periodu prihvatili pojavu ovog proizvoda i trenutno predstavljaju najzastupljeniju vrstu građevinske stolarije u Bosni i Hercegovini.

Ko čini tim Vaše kompanije i šta je najvažnije u Vašem poslu?

Naš tim čine stručni i edukovani zaposlenici, sa dugogodišnjim iskustvom u građevinskom sektoru. Našem timu je primarna vizija održavati visoki nivo kvaliteta naših usluga i proizvoda, te biti standard i mjerilo kvalitete i profesionalnosti u svim segmentima poslovanja – klijentima prvi izbor pri odabiru, zaposlenima poželjan poslodavac, poslovnim subjektima pouzdan partner i društveno odgovorna kompanija.

Za kraj, imate li neku poruku za naše čitaoce.

Firmu Sarix d.o.o. ćemo i u budućnosti nastaviti razvijati, i truditi se da ostvarimo što bolji položaj kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Uz stručan tim naših zaposlenika, koji dijele istu viziju kao i rukovodstvo ove firme, uz kompletan paket usluga, kvalitetan proizvod, moderne mašine i radnike u proizvodnji i montaži sa dugogodišnjim iskustvom, ne sumnjamo da ćemo i u budućnosti nastaviti da budemo ovako uspješni te da ćemo ostvariti sve buduće poslovne planove i ciljeve.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.