Naslovnica Home Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške počinje 2017. godine?

Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške počinje 2017. godine?

Republika Srpska je u potpunosti spremna za početak izgradnje mosta preko rijeke Save, kod Gradiške, kojim bi autoput Gradiška-Banjaluka bio povezan sa panevropskim koridorom, tj. autoputem Beograd-Zagreb. Početak izgradnje do sada je kočila hrvatska strana, jer nije obezbijedila sredstva, iz kojih bi projekat bio finansiran.
mosta na savi
Ipak, prema posljednjim informacijama koje dolaze iz Zagreba, poslije sastanaka na relaciji Vlada Hrvatske – Savet ministra BiH, izgradnja mosta mogla bi da počne tokom naredne godine, što znači da bi do kraja 2016. trebalo da se sprovede tenderska procedura i izbor najpovoljnijeg izvođača radova, rekao je za “Novosti” Dušan Topić direktor “Autoputeva RS”.

– Osnovni razlog za odugovlačenje početka radova jeste činjenica da Hrvatska nije obezbjedila novac kojim bi finansirala izgradnju mosta. Hrvatska strana, osim za pola mosta, treba da obezbjedi i novac za izgradnju pristupne saobraćajnice do čvora Okučani, u dužini od oko 9,5 kilometara. Zvanični Zagreb do sada je poručivao da će projekat biti finansiran bespovratnim sredstvima Evropske unije, čim Hrvatska postane punopravni član EU. To se i dogodilo 1. jula 2013. godine, a do sada od mosta ništa. Čekamo njihov sljedeći korak – pojasnio je Topić.

Novosti

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime