spot_img

Izgradnja novih objekata u sklopu katunskog naselja na Bjelasnici

srebrna_lisica_5

Kompanija “Duljević” je uzela učešće u izgradnji prvog modernog katunskog naselja u BiH koje se gradi na olimpijskoj Bjelašnici pod nazivom “Srebrna lisica”.

srebrna_lisica_1

Na zemljištu preko puta hotela Maršal počela je izgradnja nekoliko različitih objekata, koji će sadržavati i podzemne garaže te poslovne prostore.

Izgradnjom ovih poslovno-stambenih objekata, turistička ponuda i sadržaji ove planine će se znatno obogatiti, a jedno od najpoznatijih skijališta u regiji postati još atraktivnije.

Jedan od investitora je i firma “Duljević”. „Naš objekat ima najbolju poziciju na Bjelašnici, nalazi se u samom centru i ima jedinstven pogled na skijalište, a kao takav će imati četrnaest modernih apartmana i nekoliko  poslovnih jedinica. Izgradnja počinje ovih dana, a završetak svih radova očekujemo u septembru ove godine” – potvrdio je direktor ove firme Hako Duljević.

srebrna_lisica_3

Prema njegovim riječima, čitavo naselje će biti katunskog tipa, tako da će sve zgrade ličiti jedna na drugu i bit će u skladu sa planinskim ambijentom.

Ovo naselje apartmanskog tipa okružuje jedan pješački trg. Ispod trga će biti smještene garaže, sa 90 mjesta, a iz garaža će se ići u suterene objekata. Osim paviljona, naselje će imati poslovne sadržaje, ugostiteljske objekte, prodavnice…

Objekti se grade po projektu arhitektonske firme “NonStop”, a  u skladu s okolinom i planinskim okruženjem, pa će fasada biti od drvenih ploča u trakama, a biće pokriveni aluminijskim krovom zeleno-sive boje. Prizemlje budućih kuća biće od kamena. Ovaj jedinstven turistički kompleks privući će sve one koji vole dobro skijanje i kvalitetno druženje.

srebrna_lisica_4

Izvor: sa-c.net

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE