Naslovnica Home Jablanica: Babić d.o.o. nastavlja sa radovima na rekonstrukciji saobraćajnica u Jablanici

Jablanica: Babić d.o.o. nastavlja sa radovima na rekonstrukciji saobraćajnica u Jablanici

Projektom  rekonstrukcije ulice Omladinsko šetalište planirana je rekonstrukcija dijela ulice od spoja sa magistralnim putem M-17 do raskrsnice sa ulicama Nikole Bojanovića i Trg oslobođenja, uspostavljanjem normalnog profila novoprojektovane saobraćajnice  koji iznosi 6,00 m.

jablanica(2)

Rekonstrukcijom ulice obuhvaćeni su i radovi na rješavanju pitanja oborinske i fekalne kanalizacije i izgradnja novog betonskog zida uz istočnu granicu parka.

Izvođač radova Babić d.o.o. Jablanica  proteklih dana izvodio je radove  na rekonstrukciji saobraćajnice završno sa postavljanjem asfaltnog  sloja  na kolovoznoj površinini saobraćajnice i parkinzima.

Sa obje strane rekonstruisane saobraćajnice formirani su trotoari koji će biti  urađeni od štokovanih granitnih ploča, a jedan veći dio je završen.

Nakon postavljanja asfaltnog sloja, izvođač radova je otpočeo sa radovima postavljanja horizontalne i vertikalne signalizacije, čim su se stekli uslovi za puštanje u saobraćaj kolovozne trake i lokacija za parkiranje vozila od 14 i 10 mjesta. Pored navedenih radova izvršiće se postavljanje, te sanacija postojeće javne rasvjete sa dodavanjem novih stubnih mjesta.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 147.677,16 KM. Nadzor nad izvođenjem radova vrši preduzeće ENSA d.o.o. Jablanica.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime