Naslovnica Home Jata Group započela asfaltiranje ulice 1. marta u Srebreniku

Jata Group započela asfaltiranje ulice 1. marta u Srebreniku

srebrenik

Započeli su radovi na rekonstrukciji oko 280 m duge ulice 1. marta u Srebreniku, za šta je iz budžeta općine Srebrenik izdvojeno 216.000 KM. U proteklom periodu na ovoj ulici je urađena nova odvodnja oborinskih voda i vodovodna instalacija, nova savremena podzemna javna rasvjeta sa LED svjetiljkama a postavljene su i podzemne instalacije za telefoniju te kablovsku televiziju.

Nakon ovih prethodno opisanih radova i nakon slabijeg intenziteta radova zbog lošeg vremena, 17.05.2016. godine, je asfaltirana ova ulica tj. postavljena je nova asfaltna podloga u  2 sloja i to nosivi sloj BNS-32 debljine 7cm i habajući sloj AB-11 debljine 4cm.

Obzirom da su većinom završeni i trotoari kao i javna rasvjeta, prema izjavama odgovornih lica iz firme „JATA GROUP“ d.o.o. Srebrenik, izvođača navedenih radova, konačni završetak svih radova se očekuje najkasnije za nekih par dana, čime će ovi radovi biti završeni 20 dana ranije nego je predviđeno ugovorom.

 

akta.ba

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime