Jedna od najatraktivnijih zgrada u 2020. godini opremljena ALUMIL-ovim sistemima (SUPREME S700)

Prisutan u preko 60 zemalja, ALUMIL dinamično učestvuje u više velikih međunarodnih projekata.

Ova godina (2020.) je početak nove decenije i u tom kontekstu CNN Style je objavio članak sa 20 zgrada koje se iščekuju sa najvećim nestrpljenjem i koje će oblikovati naše gradove i samu arhitekturu u narednom periodu. Prva referenca članka govori o impresivnoj zgradi “Vancouver House” (Vancouver, Canada) koja je  opremljena ALUMIL- ovim naprednim aluminijumskim sistemom SUPREME S700. Dizajnirala je poznata arhitektonska kancelarija Bjarke Ingels Group.

Zakrivljeni neboder „Vancouver House“ izgleda kao zamišljena turbina. Nastaje iz njegove trokutaste osnove, stvara „plesni“ pokret, težeći da dosegne najviše nivoe gdje postaje impozantan kvadrat.

Naizgled asimetrični otvori po spratu na kraju oblikuju jedinstveno lice koje podsjeća na izgrađeni zid. Prekriveni staklenim površinama, oni obezbjeđuju visoke zahtjeve za energetskom efikasnošću (LEED – Platinum award).

Fine, jasne, bijele linije minimalnog karaktera sačinjavaju unutrašnjost, omogućavaju prirodnom svjetlu da podvuče estetiku enterijera i istovremeno posluže kao prirodna veza između unutrašnjeg i spoljašneg prostora. Za ostvarivanje visokih estetskih i energatskih zahtjeva korišten je ALUMIL-ov izvanredni podizno-klizni sistem SUPREME S700.

Prisutan u preko 60 zemalja, ALUMIL dinamično učestvuje u više velikih međunarodnih projekata nudeći aluminijumske sisteme koji pružaju visoku estetiku i odlične performanse u pogledu toplotne izolacije, vodonepropusnosti, vazdušne nepropusnosti i otpornosti na udar vjetra.

print