spot_img

Još jedan fenomenalni objekat u New York-u – 653 Bergen Street

Izveden je u modernom, avantgardnom stilu posebno naglašenim  Aluminik CS55 aluminijumskom ostakljenom fasadom kombinovanom sa LINEAL prozorskim elementima, što posebno dolazi do izražaja na uličnoj strani kojom preovlađuju svedene, jasne geometrijske forme.

Kao jedna od najbrže rastućih, progresivnih četvrti New Yorka, Brooklyn sve više postaje centar razvoja eksluzivnih rezidencijalnih projekata namijenjenih savremenom životu i smještaju turista. Trenutno najsnažnija tačka alternativnog talasa i središte sastajanja hipstera, ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pubovima, barovima i poznatim coffee shopovima.

Dio četvrti Brooklyna koji je tokom prethodne dvije decenije doživio pravu renesansu, ali i ostao poznat po zelenilu, sa bogatom kulturnom scenom, šarmantnom mješavinom fasada od opeke i savremenih luksuznih kondominijuma, kao i po prihvatanju različitog svakako je Prospect Heights.

Predstavljanje projekta – 653 Bergen Street, Prospect Heights, Brooklyn

Pored fantastičnih, svijetlih enterijera, pažnju svakako privlači i spoljni izgled koji svojim dizajnom izdvaja ovaj objekat od okolnih. Izveden je u modernom, avantgardnom stilu posebno naglašenim  Aluminik CS55 aluminijumskom ostakljenom fasadom kombinovanom sa LINEAL prozorskim elementima, što posebno dolazi do izražaja na uličnoj strani kojom preovlađuju svedene, jasne geometrijske forme.

Dizajn enterijera ovog prestižnog objekta koji se sastoji od svega 7 rezidencija potpisao je renomirani studio CL-OTH Design Studio iz Brooklyn-a, poznat po kreiranju toplih, modernih prostora za udoban život. Svaka stambena jedinica prostire se preko cijele etaže sa direktnim pristupom liftom, pokrivenom terasom i 2 privatna balkona. Enterijeri su preplavljeni prirodnom svjetlošću zahvaljujući LINEAL prozorima i balkonskim vratima velikih dimenzija, koji pored optimalnog prodora svijetlosti obezbjeđuju i izuzetnu izolaciju od buke, koja je od esencijalnog značaja u centralnim gradskim zonama koje su uvijek pune života i bučne u svako doba dana i noći.

LINEAL sistemi za izradu energetski efikasnih prozora i vrata

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahtjeve savremene arhitekture-od čisto aluminijumskih sistema, preko Block sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude. Kao i svi Tehnomarket proizvodi, LINEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata u potpunosti dizajniran i proizveden u Tehnomarketu.

Gotovi elementi u Lineal Therm 77 sistemu, uz odličnu toplotnu izolaciju i koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K, nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput New Yorka.

Pored početnih šest sistema u Lineal grupi, uvedena je i potpuno nova, dizajnerski atraktivna BLOCK linija sistema sa skrivenim krilom, namijenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove, gdje ne postoji vizuelna razlika između fiksnih i otvorivih polja u elementu. Pored LINEAL BLOCK sistema, aluminijumska grupa dopunjena je i THERM 62 sistemom koji je evolucija PLUS 62 sistema u višoj srednjoj klasi sa dodatno poboljšanom izolacijom i mogućnosti ugradnje troslonih paketa stakla. Pored standardne, dostupna je i opcija sa skrivenim krilom u sistemu LINEAL BLOCK THERM 62.

Tehnomarket svojom serijom LINEAL i kapacitetom da odgovori na posebne zahteve klijenata sigurno je učvrstio poziciju na dinamičnom, zahtjevnom njujorškom tržištu. Tim Tehnomarket-a napominje da je ovo izuzetan uspjeh, s obzirom na to da ne uvoze strane sisteme profila, već sa domaćim stručnjacima u Srbiji razvijaju i proizvode sopstvene, dajući tako šansu mladom, motivisanom timu pokaže svoju kompetitivnost na svjetskom tržištu.

Tehnomarket d.o.o // tel: +381 13 307 700 // fax: +381 13 307 799 // Skadarska 73, 26000 Pančevo, Srbija

Ukoliko ste propustili pročitati ovaj članak, uradite to sada: Novi Zeland – energetsko naselje sa Tehnomarket proizvodima

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.