spot_img

Kako će izgledati Buroj Ozone City

U Prečkom Polju u opštini Trnovo kompanija Buroj International Group počela je gradnju najvećeg turističkog grada u Evropi, kako je rečeno prilikom jučerašnjeg postavljanja kamena temeljca. Ponosno je najavljeno da će ovo biti “evropski Dubai”.

1

Projekat vrijedan 4,5 mlrd KM biće realizovan do 2025. godine, a podrazumijeva gradnju više od 75 hotela, nekoliko šoping centara, više od 1.000 luksuznih vila, žičaru do planine Bjelašnica, sportski i medicinski centar, kao i mnogo drugih sadržaja.

3
Kako je ovog ljeta rekao načelnik Opštine Trnovo Ibro Berilo, nije nijednog trenutka imao sumnju da neće doći do realizacije ovog velikog projekta.
– Prije dvije godine, kada sam upoznao Ismaila Ahmeda i kada smo pokrenuli priču o izgradnji kompleksa Buroj Ozone, znao sam da će konstruktivan razgovor biti pretočen u djelo. Sastali smo se šest mjeseci nakon prvog razgovora i dogovorili smo gradnju turističkog kompleksa. Za Općinu Trnovo ovo znači novo upoznavanje s investitorima koji dolaze s Bliskog istoka. Prije gradnje kompleksa uložili smo velike napore u pripremu, a radi se o planu koji obuhvata površinu od 137 hektara – kazao je Berilo.

4

Šta će sve imati Buroj Ozone?

Na otprilike 1.500.000 m2 kolika je planirana površina ovog grada biće sagrađeni objekti koji će odisati luksuzom, a koji bi, kako su predvidjeli investitori, trebalo da privuku turiste iz cijelog svijeta, ali i one koji žele kupiti luksuzne nekretnine u zelenoj oazi blizu Sarajeva.

Buroj Ozone Vile zajednica će imati tri vrste prostranih i karakterističnih vila, i to više od 1.000. Ta zajednica će imati parkove, bazene, dječija igrališta, kafiće i restorane, kao i sigurnosne službe i servise održavanja raspoloživih 24 sata dnevno.

5

Ovdje ni šopinga neće nedostajati, pa će tržni centar Zayed imati epitet najvećeg u regionu. Biće tu akvarij, kino, internacionalni restorani, zatvoreni tematski parkovi, zabavne igraonice za djecu, luksuzni spa centar i rezidencijalne sadržaje.

– Sa više od 800 brendiranih šoping radnji, tržni centar će nuditi kupcima sve od visoke mode, do kućne opreme, električnih aparata i još mnogo toga – kažu iz Buroj Ozone-a.

6

Biće sagrađeno i 70 luksuznih hotela visoke kategorije, a u nekima od njih po relativno pristupačnim cijenama moći će da se kupe apartmani.

Savremen bolnički centar i sportski kompleks

– Naša bolnica biće savršena prilika za bilo koji rehabilitacijski proces. Široki raspon medicinskih tretmana uključuje prevenciju kao i vanbolničku rehabilitaciju. U našim zdravstvenim i velnes spa kompleksima, cijenjeni korisnici imaće prvoklasan servis u svim rehabilitacijskim disciplinama. Za mnoge vrste bolesti, regeneracija tkiva je vrlo važan faktor i da bi obnavljanje bilo uspješno potrebne su velike količine ozona. Ovo je razlog zašto lokacija bolnice može biti najveća prednost.

7

Sportski kompleks, sa terenima za fudbal, košarku i tenis, biće sagrađen prema svim standardima FIFA-e i FIBA-e. Svim timovima koji budu ovde dolazili na pripreme biće na raspolaganju sva potrebna oprema i dovoljno komfora.

Za ljubitelje adrenalina važno je navesti i to da će u Buroj Ozonu biti postavljen najveći ziplajn u Evropi. Pozicioniran u centru ovog grada povezaće dvije kule koje okružuju fontanu.

Žičara do Bjelašnice

Posebna atrakcija koju navode investitori je žičara kojom će se ovaj turistički grad povezati sa Bjelašnicom. Linija je duga 6,5 kilometara, a nadmorska visina se penje od 1.045 do 2.067 metara.

8

– Duž žičare biće nekoliko stanica za odmor, u kojima će se moći uživati okružen netaknutom prirodom. Na tim stanicama će se moći pristupiti rekreacionim zonama na Bjelašnici – zaključili su u Buroju.

 

eKapija

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.