spot_img

Kako poboljšati nastup na međunarodnim tržištima – Mala i srednja preduzeća iz BiH pozvana u projekat “Ready2Go”

akreditacija_sajam_070815Vanjsko trgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještava da je objavljen poziv za učešće u projektu “Ready2Go” koji pruža mogućnost malim i srednjim preduzećima (MSP) da steknu nova i unaprijede već stečena znanja u nastupu na međunarodnim tržištima.

U sklopu ovog projekta, preduzećima će se pružiti prilika da pronađu pouzdane poslovne partnere i s njima se susretnu na organizovanim poslovnim razgovorima na 5 odabranih trećih tržišta. Odabrana treća tržišta su: Čile, Indija, Kamerun, Kanada i SAD, a dva dodatna tržišta su Argentina i Egipat. Projekat finansira Evropska komisija i Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME), a dio određenih troškova će biti pokriveno kompanijama koje će učestvovati u ovom projektu.

Glavni partner u projektu je Privredna komora Milana – Promos, koja koordinira sa 12 partnera u konzorcijumu u saradnji sa Evropskom preduzetničkom mrežom (EEN).

Ovaj projekat će ponuditi za odabranih 80 malih i srednjih preduzeća (MSP) mogućnost da učestvuju u sljedećim aktivnostima:

• Individualni treninzi i obuke koje će biti posebno prilagođene poslovanju. Cilj treninga za svako preduzeće biti će kreiranje međunarodnog poslovnog plana .
• Kolektivni treninzi koji će biti usmjereni na pet odabranih zemalja izvan EU;
• Učešće u najviše dva od pet B2B događaja u pet odabranih zemalja koje nisu u EU, uključujući fazu povezivanja.

Participacija je besplatna. Učesnici jedino snose dijelom troškove putovanja.

Preduzeća zainteresovana za učešće u projektu mogu se prijaviti onlajn na www.b2match.eu/ready2go. Rok za prijavu učešća je 17. mart 2017. godine.

Izvor: eKapija

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE