spot_img

“Kanta po kanta” paviljon u obliku valova

Koristeći nekonvencionalne građevinske materijale, sjevernoameričke kompanije udružile su se kako bi stvorili “kanta po kanta”, interaktivni paviljon koji je poprimio oblik valova. Pročitajte kako biste saznali više o instalaciji.

5468796 Arhitektonski studio (Kanada) i Factor Eficiencia (Meksiko) u saradnji s NYL Structural Engineers (EE.UU) zajedno su radili na izgradnji uzbudljivog javnog objekta pod nazivom „Kanta po kanta“. Ova javna instalacija koja isprepliće hiljade povezanih kanti (5 galona) formira dva divovska vala.

U početku je osmišljen kao paviljon za ljude koji su istraživali i uživali u sklopu Festivala gradske arhitekture Mextrópoli u martu 2017. Danas je ova instalacija inspirisana korištenjem kanti za „otimanje“ javnog prostora u Meksiku.

Ovaj projekat je prihvaćen sa velikim entuzijazmom posjetitelja. Upotrebu i porijeklo kanti je reinterpretirao dizajnerski tim u novom projektu za Winnipeg Fetsival dizajna i Nuit Blanche / Dani kulture. Objekt je bio otvoren za javnost sa različitim aktivnostima od 11. do 30. septembra.

Projekat „Kanta po kanta“ istodobno je udvostručio svoj uticaj inovativnom inicijativom zajednice: posjetitelji instalacije pozvani su da “napune val” kanti kroz pojedinačne donacije od 20 dolara. Po dolasku u Kanadu, svaka kantica koja je izgradila projekt napušta Meksiko ispunjena kanadskom velikodušnošću, a sve donacije idu za meksičko sirotište.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE