Naslovnica Home Kinezi bi mogli da finansiraju autoput Brčko-Bijeljina

Kinezi bi mogli da finansiraju autoput Brčko-Bijeljina

Gradiće se autoput Brčko-Bijeljina, uvjerava ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić. Kaže, da je to odavno planirano, ali da ne zna kada će sve biti realizovano.

HPIM0136.JPG
– Kao logična posljedica toga, veza Koridora 5C sa Srbijom bi trebao biti i autoput od Brčkog prema Bijeljini i dalje prema Srbiji. Imamo to u planu. Pregovaramo sa jednom kineskom kompanijom. Razgovori teku i nadam se pozitivnim rezultatima toga – rekao je Trninić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kaže da bi ova investicija bila opravdana, jer je put Brčko Bijeljina preopeterećen saobraćajem. Tvrdi da su kineski investitori, koji su dobili koncesiju za izgradnju autoputa od Banjaluke prema Mrkonić Gradu, bili zainteresovani za gradnju i autoputa Brčko-Bijeljina, još prije dvije i po godine. I dok ministar uvjerava da idejnog projekat još nema, Mićić tvrdi suprotno.

– Oni su tada, napravili, mi imamo idejno rješenje trase. Trasa je definisana. Oni su tada rekli da bi rado krenuli da rade autoput Brčko-Bijeljina iz više razloga. Zato što nije teška trasa, zato što se može brzo napraviti, zato što je put Brčko Bijeljina opterećen. Ja mislim da je to dobro, ali se bojim da je to samo predizborno obećanje – izjavio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Iz kabineta gradonačelnika Brčko distrikta ne žele da bilo šta komentarišu, dok se cijela priča ne sporvede u djelo.

capital

Novosti

Pregradni zidovi

0
Pregradni zidovi su vertikalni razdjelnici koji se koriste za razdvajanje unutrašnjih prostora zgrade u prostorije i područja za cirkulaciju poput hodnika. Ovisno o korištenom...

Panel fasade: StoVentec Glas

Koje se skele koriste u građevini

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime