spot_img

Klondike Ferro – efekt hrđe za moderne interijere

Na osnovu želja dizajnera da upotrebu takvih materijala pojednostave, Valpaint je proizveo boju jednostavne ugradnje koja daje potpuno vjeran prikaz hrđe.

Urbani i industrijski stil dizajniranja interijera predviđa upotrebu prirodnih i grubih materijala kao što su željezo, drvo i beton. Na osnovu želja dizajnera da upotrebu takvih materijala pojednostave, Valpaint je proizveo boju jednostavne ugradnje koja daje potpuno vjeran prikaz hrđe. Inovativna boja Klondike Ferro uspijeva da prikaže stvarni efekt hrđe i patinu bakra. Boja Klondike Ferro može se nanijeti na bilo koju površinu, a uz pomoć posebnog premaza Soluzzione Ossidante učinimo da boja Klondike Ferro oksidira do stepena koji nas zadovoljava. Istim premazom bakrenu boju L50 309 patiniramo na način kako patinira pravi bakar na vanjskim uslovima. Bojom Klondike Ferro možemo postići tri efekta: efekt oksidiranog željeza, efekt patiniranog bakra te efekt galvaniziranog željeza.

Sam postupak bojenja je veoma jednostavan i predviđa nanošenje temeljne boje Primer 1200 valjkom, četkom ili špricom. Nakon sušenja ovog temeljnog premaza, željeznu boju Klondike Ferro nanosimo četkom, cik cak potezima do potpunog pokrivanja dekorirane površine. Ona je ta koja će zahrđati na isti način kako bi zahrđalo i pravo željezo. Nakon 6 sati dijelove predviđene za bakar nanosimo po želji sporadično bakrenom bojom L50 309 a potom, nakon sušenja pristupamo nanošenju prozirnog premaza Soluzzione Ossidante, morskom spužvom, koji će izazvati proces oksidacije željeza i patiniranja bakra. Nakon 4 sata ponovimo nanošenje premaza Soluzzione kako bi pojačali efekt. Proces oksidacije možemo prekinuti nanošenjem Finisha V16 i to u momentu kada smo zadovoljni stepenom zahrđalosti površine.

Galvanizirani efekt predviđa upotrebu boje aluminium L50 301, a efekt je idealan za industrijski stil dizajniranja interijera. Važno je napomenuti da su svi ovi premazi ekološki prihvatljivi što pokazuju certifikati Formaldehid free i Voc low. Ovi premazi su zanimljivi jer osim zidnih površina mogu se upotrebljavati na radnim i podnim površinam, a kao i u kupaonama, uz dodatnu zaštitu epoksidnim premazima Top coat i EP Gel.

Prethodni članakISSA MEGARON
Naredni članakKako napraviti bazen

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE