spot_img

Koje su prednosti PVC-a?

Ekonomični i svestrani polivinil hlorid (PVC ili vinil) koristi se u više svrha u izgradnji i konstrukciji, ali i kod zdravstvene njege, elektronike, automobila i drugih sektora poput cijevnih sistema, izolacije kablova, kao komponenta vjetrobranskog stakla i dr.

Vinil je svestran: može biti krut poput industrijskih cijevi, savitljiv poput plastičnog omota, i tanak i fleksibilan. Može biti u potpunosti proziran, ali i odgovarati svim željenim bojama.

Koje su njegove koristi?

PVC materijal je broj jedan u energetskoj efikasnosti. Skoro tri četvrtine vinila koristi se u svrhu izgradnje dugotrajnih objekata. Istraživanja pokazuju kako je PVC efikasan u zaštiti okoliša, u smislu štetnih gasova i uštede energije resursa.

S obzirom da je čvrst materijal, otporan na vlagu i abraziju vinil je idealan za sve vrste otvora. Za razliku od nekih drugih građevinskih materijala vinil ne korozira, ne zahtjeva često premazivanje i lako se čisti.

Vinil se kod otvora koristi za okvire koji su veoma izdržljivi, priuštivi i štede energiju pri zagrijavanju i rashlađivanju. On zapravo ima tri puta veću hidroizolaciju od aluminijskih otvora.

Može izdržati oštrije vanjske uslove poput promjenjivih temperatura i vlage, što objektu daje duži vijek trajanja. Zbog toga se smatra preovladavajućim materijalom kod strujnih žica i kablova.

S obzirom da štedi energiju i vodu stvarajući cijevi koje ne cure, ne dolazi do korozije. PVC poboljšava funkcionalnost i povećava energetsku efikasnost kod cijevi. Smatra se idealnim za otvore zato što je priuštiv, izdržljiv i otporan na vodu i vlagu.

PVC otvori imaju više prednosti

Mogu se prilagođavati – Većina PVC prozora i vrata su bijele boje. Razvoj u procesu proizvodnje znači da se PVC otvori mogu prilagođavati što znači da će se savršeno uklapati u građevinu.

Sigurni su – Sigurnost objekta ili doma je veoma bitna kod instalacije prozora i vrata, zbog čega PVC otvori prednjače. Veoma su lagani ali imaju čvrst okvir, a najčešće se koristi s dvostrukim staklom.

Izolacija – Nizak su provodnih toplote, što znači ako se pravilno postave stvorit će zatvoren vazdušni sistem smanjujući gubitak toplote.

Lako se održava – Otvori od PVC-a mogu trajati i decenijama bez ijednog znaka propadanja, sve što je potrebno za čišćenje je voda i sapun za skidanje prljavštine.

Izdržljiv je – Ovaj materijal je posebno izdržljiv, može podnijeti najoštrije uslove i na njega ne utječe trulež ili korozija što je posebno korisno za objekte blizu slane vode. PVC premaz ga također štiti od UV zraka što štiti materijal da ne izblijedi od dugotrajnog izlaganja suncu.

Ventilacija – PVC prozori imaju više konfiguracija i stilova što pruža efikasan ventilacijski sistem protoka zraka u prostoriji.

Ekološki je – Prosječna dob PVC otvora je između 40 i 80 godina, i najčešće je napravljen od recikliranih materijala za održavanje minimalnog utjecaja na okolinu.

Pored svega navedenog PVC je dobar izolator zvuka i otporan je na vatru.

Inovativni, razumni, raznoliki.

profine je vodeći svjetski proizvođač PVC profila za prozore i vrata, kao i poznati dobavljač rješenja za roletne i PVC ploče. Sintetiku smo napravili svojom umjetnošću. Za tebe! Otkrijte svijet profine proizvoda – iznova i iznova.

Dizajnirani za vas

Sistemi prozora s brendovima KBE, KÖMMERLING i TROCAL rezultat su višedecenijskog istraživanja i razvoja: proizvodimo brand profile i regionalno specifične profile izrađene od PVC-a, s nekoliko hiljada individualnih profila. Birajte iz široke palete boja i laminiranih dekor folija, koristite prednosti naših posebnih sistema, na primjer u kombinaciji sa aluminijom. Također smo postavili standarde u području prozorskih sistema za ventilaciju.  Optimalna zaštita za vašu nekretninu: pomoću naše sofisticirane sistemske tehnologije ispunjavamo najviše standarde kvaliteta i sigurnosti za stambena vrata. Daljnje informacije o proizvodima naših brendova: KBE, KÖMMERLING i TROCAL možete pronaći na sljedećim internetskim stranicama:

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE