Naslovnica Home Komisija za državnu imovinu skinula zabranu sa sedam objekata

Komisija za državnu imovinu skinula zabranu sa sedam objekata

Komisija za državnu imovinu poslije višegodišnjeg zastoja nedavno je održala sjednicu i sa sedam nepokretnosti skinula zabranu raspolaganja.

komisija1

“Poslije dužeg vremena počeli smo raditi. Na posljednoj sjednici bilo je devet odluka, sedam ih je doneseno, a za dvije je konstatovano da nisu pod zabranom raspolaganja i kao predsjedavajući ozbiljno razmišljam da uskoro sazovem još jednu sjednicu, pa ćemo vidjeti”, rekao je Zvonimir Kutleša, predsjedavajući Komisije za državnu imovinu.

Na toj sjednici donesena je odluka o skidanju zabrane raspolaganja nad bivšom kasarnom “Luka Vukalović” u Trebinju u korist grada Trebinja, zatim sa zemljišta u Tesliću, na kojem je izgrađeno preko 800 kuća, parcele u Sarajevu i još nekoliko nepokretnosti u FBiH.

“Na tom zemljištu gdje je bila kasarna biće građeni objekti za pravosudne institucije smještene u Trebinju, a odlukom Komisije stanovnici iz Teslića sada imaju mogućnost da kao svoje vlasništvo uknjiže tu imovinu, što dosad nisu mogli jer je zemljište na kojoj su izgrađene kuće bilo pod zabranom raspolaganja”, rekao je Nikola Kovačević, član Komisije za državnu imovinu.

Istovremeno, Komisija za državnu imovinu poslije dugogodišnjeg, moglo bi se reći, neuspješnog rada uskoro bi se mogla naći pred rekonstrukcijom i to na način da se u nju imenuju novi članovi te da se sa 14 broj članova smanji na 11. “Ministarstvo pravde BiH izradilo je smjernice za rekonstrukciju i uskoro bi se na Savjetu ministara BiH mogla naći odluka o tome kako organizovati Komisiju i njen rad”, rekao je Kutleša.

Prema nezvaničnim informacijama, u Savjetu ministara BiH o temi državne imovine sve više se priča kao i o donošenju zakona o državnoj imovini koji bi prethodno trebalo da bude usaglašen na sjednici reformisane Komisije za državnu imovinu.

Usvajanje ovog zakona u parlamentu BiH jedan je od uslova zatvaranja OHR-a, koji je takođe zainteresovan za rješavanje pitanja i problema u vezi sa državnom imovinom.

Da se u SM nešto radi u vezi sa državnom imovinom govori i činjenica da je zadužen predsjedavajući Komisije da sve odluke o izuzimanju zabrane odmah dostavi Pravobranilaštvu BiH i nadležnom sektoru Ministarstva finansija i trezora kako bi se preduzele aktivnosti na uknjižavanju te imovine.

Nezavisne novine

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime