spot_img

Kompanija iz Dubaija kupila Porto Montenegro

Porto Montenegro je dobio novog vlasnika, “Investment Corporation of Dubai” (ICD), koja će dodatno doprinijeti afirmaciji tog nautičko turističkog kompleksa i crnogorskog turizma, izjavio je premijer Milo Đukanović.
porto Montenegro
Đukanović je rekao da je petak, 6. maj, bio veliki dan za Porto Montenegro, Tivat i crnogorski turizam.
– To je samim tim i veoma važan dan za budući ekonomski i ukupni društveni razvoj Crne Gore – rekao je Đukanović na konferenciji u Tivtu povodom potpisivanja protokola o primopredaji Porto Montenegra, saopšteno je iz crnogorske Vlade.
ICD je glavna investiciona korporacija Vlade Dubaija, a Đukanović je zahvalio Piteru Maniku, većinskom akcionaru kompanije “Montport capital”, koja je bila vlasnik Porto Montenegra, na hrabrosti da uđu u taj projekat.
– Nije bilo jednostavno povjerovati prije nešto više od 10 godina da je Crna Gora baš ta destinacija u kojoj je moguće realizovati ovako zahtjevan projekat. Nije bilo jednostavno tokom te decenije savladati sve sumnjičavosti i nepovjerenje domaće javnosti i brojne izazove koje je donijela ekonomska kriza – naveo je Đukanović.
Prema njegovim riječima, Porto Montenegro dobija za vlasnika renomiranu korporaciju, kakva je ICD, koja ovom kupovinom ulazi u svoju najkrupniju investiciju u Evropi.
Na konferenciji je saopšteno da je poslovna tajna iznos za koji je ICD kupio Porto Montenegro.
Capital

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE