spot_img

Kompanije Butmir graditi će objekat Sarajevo Waves 6 u ilidžanskom naselju Otes

Mousa Fattah ispred Compact Investa u petak je potpisao ugovor sa Lejlom Hasibović iz kompanije Butmir o izgradnji objekta Sarajevo Waves 6, shoping centara koji se nalazi u ilidžanskom naselju Otes.

sarajevo-waves

Vrijednost investicije je oko dva miliona KM, radovi na pripremi gradilišta su u toku i počinju iduće sedmice.

Edina Muslić, glasnogovornica kompanije Compact Invest kazala je za poslovni portal Akta.ba kakao se radi o kuvajtskoj investiciji vrijednoj 50 miliona KM, u okviru koje je do sada završena jedna od zgrada.

Pojašava kako se obje strane nadaju uspješnoj budućoj saradnji.

“Kako je već poznato Butimir je bio izvođač radova na Sarajevo Waves 1, za koji smo dobili nagradu za najbolju realizaciju. Isto to očekujemo i buduće saradnje”, kazala je Muslić.

Pojasnila je kako će budući Shopping centar imati tri sprata, a sa domaćom kompanijom Amko Komerc već je potpisan ugovor o smještaju. Također, u okviru ovog objekta planirana je i gradnja restorana i igraonice za djecu.

Lejla Hasibović, izvršna direktorica kompanije Butmir kaže kako joj je drago što je investitor izabrao ponovoza izvođača radova izabrao njenu kompaniju.

“Nadam se da ćemo na drugom projektu pokazati da smo vodeća firma u regionu”, kazala je Hasibović.

Inače, potpisivanju ugovora je prisustvovao i Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža.

U novembarskom broju časopisa m-Kvadrat možete pogledati projekat jednog od Sarajevo Waves objekata kompanije Compact Invest.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE