spot_img

Kompletna rješenja fasade – Centers Health Care, NY

Fasada hotela na 24 sprata uključujući prozore i vrata u potpunosti predstavlja rješenje Tehnomarket kompanije u skladu sa zahtjevima arhitekte.

U svetu moderne arhitekture, potraga za formom i funkcijom je putovanje koje se stalno razvija. Uvodjenje novih materijala i povećanje energetskih standardna izgradnje doveo je do sve većeg interesovanja arhitekata za dizajn fasade. Ovakav koncept dizajna je revolucionirao način na koji razmišljamo o eksterijerima zgrada, tražeći harmoničan spoj estetike, energetske efikasnosti i ekološke održivosti.

Projekat Staybridge Suites bio je namenski građen za hotelsku upotrebu istoimenog lanca. Pre pola godine prodat je i očekuje se da će biti pretvoren u bolnicu Centers Health Care. Njujorški investitor Teddy Li naručilac je projekta dok arhitekturu potpisuje intrigantni studio „Gene Kaufman Architect”, znan po mnogim projektima tipičnih njujorških hotela poput Le Meridien na Menhetnu ili Hotelu Indigo u finansijskoj četvrti grada. Fasada hotela na 24 sprata uključujući prozore i vrata u potpunosti predstavlja rešenje Tehnomarket kompanije u skladu sa zahtevima arhitekte.

VENT fasada sa Larson panelima savršenom ventilacijom deluje kao štit od ekstremnih vremenskih uslova. Dobro dizajnirana ventilisana fasada takođe može doprineti održivosti zgrade. Medjutim, možda je jedna od najupečatljivijih karakteristika ventilisane fasade njena vizuelna privlačnost. Međusobna igra materijala stvara dinamičnu i privlačnu spoljašnjost koja može udahnuti život svakom urbanom ili ruralnom pejzažu.

Sistem aluminijumskih podkonstrukcija VENT, koji može nositi najrazličitije obloge iz sveta ventilirajućih fasada, pronašao je svoju primenu na raličitim objektima, od St.Petersburga do New Yorka. U ovom slučaju Box sistem ventilisane fasade koji je najpogodniji za kačenje kompozitnih panela ukombinovan je sa Larson panelima španskog proizvodjača Alucoil, čiji je Tehnomarket distributer na tržištu regiona. Zahtevi Gene Kaufman Architects za brzom montažom te dugotrajnim Alucoil materijalima koje odolevaju ekstremnim atmosferskim uslovima u ovom slučaju poptuno je zadovoljen.

SamTehnomarket VENT sistem potkonstrukcija ventilirajućih fasada sastoji se od dve grupe sistema, panelnih i kasetnih, koje se razlikuju po načenju kačenja. Panelni sistemi pogodni su za kačenje aluminijumskih kompozitnih panele Larcore, HPL laminiranih ploča, stakla, granitne keramike, kamena, fiber-cementnih ploča, limova, polikarbonatnih ploča i Aquapanel cementnih ploča. Kasetni sistemi pogodni su za montažu kompozitnih panela Larson, Equitone fiber cementnih ploča i punih limova.

Aluminik CS55 ostakljena fasada uz opciju dvoslojne i troslojne staklene ispune nalazi primenu u svim segmentima moderne arhitekture, naročito u slučajevima posebnih zahteva u oblasti energetske efikasnosti i termičkih karakteristika kompletnog sistema. Sama fasada podeljena je na kontunalni i strukturalni sistem. Poslednji sistem je minimalističkog izgleda, dok su ko kontunalne fasade veze naglašene profilima sa spoljne stran fasade.

Na stay bridge Suties u najtamnijem donjem delu zgrade, gde je zahtevana što veća osvetljenost enterijera prirodnom svetlošću, ugradjena je kombinovana strukturalno kontunualna fasada Aluminik CS55.

Sistem kombinovane aluminijumske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa sa spoljne strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mesto strukturalnom načinu fiksiranju stakala za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rešenja u cilju naglašavanja unapred odabranih linija i pravaca na fasadama.

ALUMINIK CS55 rešenje ostakljene fasade ugradjeno je, izmedju ostalog,  na Termoelektrani EFT Stanari u Bosni i Herzegovini i na projektu Ekobanke u Gani.

LINEAL energetski efikasni prozori i vrata najrasprostranjeniji su energetko efikasni proizvod firme. Ugradjen je izmedju ostalog na 23 objekta u New Yorku, od kojih su neki The Dekalb Residences, Sinagoga Brooklyn,  Posthouse Boerum Hill. Za renovaciju zgrade koju je dizajnirao sam Le Corbusier za francusko socijalno stanovanje razvijen je poseban podsistem za restauraciju. Upravo u mogućnosti da svojim sopstvenim rešenjima odgovori na najekstremnije zahteve arhitekata ogleda se prednost firme na tržištu. To je moguće kroz sopstvenu proizvodnju i dizajn od legure aluminijuma do gotovog proizvoda.

LINEAL serija je proizvedena od 100% reciklabirnog aluminijuma u skladu sa harmonizovanim evropskim standardom EN 14351-1:2006+A1:2010, koji zadovoljava sve uslove po pitanju sigurnosti i zdravlja ljudi. Lineal Block Therm 77, ugradjen na ovom projektu, nudi opciju skrivenog krila kao odgovor na zahteve svedenog modernog dizajna, jer vizuelna razlika izmedju fiksnih i otvorivih polja. Uz odličnu toplotnu izolaciju te koeficijent termo provodljivosti (Uw) od svega Uw 1,1 W/m²K, ovaj sistem nudi i izuzetnu zaštitu od buke do 40dB, što je od posebnog značaja u dinamičnim gradskim jezgrima.

Za one koji cene drvenu stolariju Lineal W Therm u kombinaciji aluminijum-drvo predstavlja idealno resenje drvenog prozora iznutra i aluminijumskog otpornog prozora spolja. Zbog svojih naročito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K i 43dB svrstava se u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće.

Kompanija Tehnomarket spaja dizajn, održivost i funkcionalnost, nudeći širok spektar prednosti kako za stanare zgrade tako i za životnu sredinu. Kako arhitekte nastavljaju da pomeraju granice dizajna, proizvodi kompanije nadogradjuju se tako da prate trend inovativne i ekološki svesne arhitekture.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE