spot_img

Krov kao simbol životne sigurnosti

U proizvodnom pogodnu proizvodi se lim u obliku crijepa, trapezno profilisane limove, duplofalcane limove, niskovalne limove za fasadu, kao i sve vrste limarskih opšava.

Kada govorimo o krovovima u BiH obično se svi referiraju na kompaniju FIKO COMMERC d.o.o. iz Cazina. Ova uspješna kompanija koja se bavi proizvodnjom, prodajom i ugradnjom svih elemenata građevinske limarije za pokrivanje stambenih i poslovnih objekata postala je simbol za dobar krov i vrhunsku fasadnu oblogu.

Kompanija koja ove godine slavi 25 godina svog postojanja kao preduzeće nastala je kao mali zanatski obrt. Danas broji više od 50 uposlenika i uspješno posluje na tržištima BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Slovenije, Austrije pa i Njemačke. Zbog proširenja poslovanja otvorili smo kompaniju METALI BF d.o.o. u Hrvatskoj. Sa hiljadama stambenih objekata realiziranih u gotovo 3 decenije poslovanja, stotinama poslovnih jedinica širom BiH i regiona, sa ponosom možemo tvrditi da smo postali prepoznatljivi po kvalitetu proizvoda i usluge koju pružamo našim klijentima.

U našem proizvodnom pogodnu proizvodimo lim u obliku crijepa, trapezno profilisane limove, duplofalcane limove, niskovalne limove za fasadu, kao i sve vrste limarskih opšava. Pored standardnih proizvoda od pocinčanog plastificiranog lima radimo proizvode od aluminijskog lima, inoxa, bakra i cinkotita. Svake godine proširujemo asortiaman svojih usluga i proizvoda te uvodimo inovacije u našu proizvodnju.

Važno je napomenuti da osim naših proizvoda u ponudi imamo i druge vrste pokrova kao što su GERARD, PREFA i SIKA. GERARD nazivaju i kraljem među krovovima, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Podloga mu je cink- aluminij sa kamenim posipom u prirodnim bojama, čime je poželjan materijal i za klasične, ali i za moderne vrste objekata. PREFA pokrov ili „krov jak kao bik“, čini aluminijski lim sa skrivenim kačenjem, a naša kompanija je ovlaštena za montažu istog na ovim prostorima. Klasični pokrovi SIKA primjenjivi su za ravne krovove sa malim padom i postali su vrlo popularan materijal na našim prostorima posljednjih nekoliko godina. Za pokrivanje poslovnih objekata pretežno se upotrebljava sendvič panel u obliku crijepa ili klasični trapezni pokrov.

Naše preduzeće vrši uslugu proizvodnje, prodaje, ugradnje, pomoć pri projektovanju, ali i savjetovanja u procesu odabira najkvalitetnijeg pokrova za svoje klijente.

Vjerujemo da je naše preduzeće postalo simbol za kvalitetne krovove i sve vrste pokrovnih elemenata na našim prostorima što mogu posvjedočiti brojne reference, o kojima možete pročitati više na našoj web stranici www.fikocomerc.com. Ponosni smo vlasnici Certifikata za upravljanje kvalitetom ISO 9001, a od 2012. godine imamo i CE declaration of conformity. Protekle godine dodijeljen nam je i srebrni certifikat bonitetne izvrsnosti u BiH. To potvrđuje našu opredijeljenost da se razvijamo  skladu sa potrebama naših klijenata i sve zahtjevnijeg poslovnog ambijenta na tržištima regiona i EU.

„Kada imate dobar krov imate sigurno utočište za Vašu porodicu ili Vaše uposlenike.“

Pripremio: Mensur Alićajić, dipl. ing. arh.

Direktor preduzeća FIKO COMMERC SF d.o.o. Cazin

FIKO COMMERC SF Cazin d.o.o.

Ćoralići bb

77 220 Cazin

Telefon: +387 37 539 150

E-mail: info@fikocomerc.com

Web: www.fikocomerc.com

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE