spot_img

Kuća A projektovana je tako da nudi spektakularne poglede prema vani

Podijeljena na 3 nivoa, kuća sadrži dnevnu zonu na prizemlju, otvorenog koncepta, noćnu zonu na spratu, dok su sve tehničke prostorije uključujući i garažu smještene u njenom suterenu.

Klijent: privatni
Vrsta: stambeni objekti
Godina:2019
Lokacija: Putićevo, Travnik

Smještena u tihom prigradskom području, kuća je projektovana tako da svojim korisnicima ponudi spektakularne poglede prema vani. Podijeljena na 3 nivoa, kuća sadrži dnevnu zonu na prizemlju, otvorenog koncepta, noćnu zonu na spratu, dok su sve tehničke prostorije uključujući i garažu smještene u njenom suterenu. Etaže su smaknute i rotirane kako bi se formirale terase koje bi bile ekstenzije unutrašnjih prostora. Tako, na primjer, jedinu granicu između enterijera i eksterijera čini veliki stakleni portal na prizemlju. Dugačak 14 metara, omogućuje uvijek interesantne vizure iz bilo kojeg kuta dnevne zone prema vani. Krov garaže ovdje je iskorišten kao dodatni vanjski prostor.

Pristupajući objektu sa njegovog sjevera, primjećuje se dominantna struktura koja lebdi iznad prizemlja dajući kući savremeni izraz i dizajn, naglašavajući u isto vrijeme glavni ulaz u kuću.

Daljnja kolska komunikacija na parceli omogućena je rampom koja vodi u suteren, dok pješaci neovisno o tom mogu koristiti vanjsko stepenište kako bi ostvarili bržu komunikaciju sa donjim etažama iz vana.

Pune plohe na zapadnom dijelu kuće prelaze u transparentne koje se otvaraju prema eksterijeru dajući odgovarajuću količinu insolacije svim prostorijama na spratu, kreirajući tako ugodan doživljaj u bilo koje doba dana.

Ledić arhitektura
Ulica Dolac n/L bb
72270 Travnik
E-mail: info@ledic.ba
Web: www.ledic.ba

 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE