spot_img

Kulturni centar u Trebinju dobija novi sjaj, otvaranje krajem godine

Kulturni centar u Trebinju dobio je novu fasadu, krovnu izolaciju, odvodnju oborinskih voda i otvore, a do kraja godine planira se i završetak unutrašnjih radova i instaliranje savremene tehnike koja će omogućiti da najznačajnija ustanova kulture u našem gradu funkcioniše u punom kapacitetu.

kultcent-trebinje

Nekadašnji Dom kulture imaće i novo okolno uređenje. Biće postavljene dvije rampe koje će vozače spriječiti da saobraćaju iza zgrade Kulturnog centra, a urediće se i cjelokupan prostor do osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, vrtića „Naša Radost“ i nekadašnje štamparije „Grafokomerc“.

“Nadamo se da će radovi biti završeni prije roka – januara naredne godine. Kako sada stvari stoje, rekonstruisanu zgradu Kulturnog centra trebali bi da otvorimo do kraja 2016. godine”, kazao je Dejan Bodiroga, direktor ove ustanove.

On je precizirao da je pri kraju i rekonstrukcija mokrih čvorova, a izvode se i radovi na elektro i vodovodnim instalacijama, dok su preostali da se završe zanatski radovi i poslovi u dvije velike sale – kino i pozorišnoj dvorani, u koje će biti instaliran i sistem hlađenja i grijanja, kao i najsavremenija tehnika.

Kada bude otvorena, nova pozorišna sala će imati 350 sjedećih mjesta, nova bina će biti duža od postojeće, dok će širina ostati ista zbog nosivih zidova. Nakon ovih radova, Trebinjci će imati priliku da uživaju u nastupima brojnih umjetničkih ansambala koja do sada, zbog neuslovnosti, nisu bila gosti našeg grada.

Bioskopska sala će biti funkcionalnija od postojeće i imaće malu scenu, gdje će se, po potrebi, moći izvoditi predstave sa manje protagonista, a ujedno će se u njoj moći održavati i seminari, sastanci i kongresi.

U sklopu radova biće modernizovan i galerijski prostor sa višim i kvalitetnijim osvjetljenjem.

Projektanti su na krovu Kulturnog centra predvidjeli postavljanje savremenog alarmnog sistema sa protivkišnom zaštitom od požara, a na krovu će biti urađena i otvorena ljetna scena.

Radove izvodi sarajevska firma „Džekos“, uz veliki broj podizvođača među kojima su i četiri firme iz Trebinja.

Rekonstrukciju Kulturnog centra finansira Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju /TIKA/ sa oko četiri miliona KM, dok je Grad Trebinje obezbijedio 50.000 maraka.

 

 

akta.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE