spot_img

La Quinta Inn & Suites by Wyndham – savremeni hotel u srcu New York-a

Jedan od najzanimljivijih i najpoznatijih gradova na svijetu, New York,nalazi se na ušću rijeke Hudson u Atlanski okean. Grad čini 5 okruga, od kojih je svakako najpoznatiji Manhattan koji predstavlja svojevrsno jezgro grada i istovremeno jedan od glavnih svjetskih kulturnih, finasijskih i komercijalnih centara.

Manhattan je poznat i po turističkim atrakcijama – Empire State Building, Central park, Times Sqare, The Met, Guggenheim Museum i Broadway teatar samo su neke od čuvenih lokacija ovog jedinstvenog ostrva koje predstavlja grad u gradu, sa sebi svojstvenom arhitekturom, umjetnošću i istorijom.

Predstavljanje projekta – La Quinta Inn & Suites by Wyndham Times Square South

Kako je Manhattan jedna od najposjećenijih turističkih destinacija na svijetu, koja obiluje fantastičnim hotelima i restoranima, ne čudi odluka čuvene Wyndham grupacije da svoj portfolio proširi još jednim zanimljivim objektom-La Quinta Inn & Suites hotelom koji se nalazi u neposrednoj blizini Times Square-a i Empire State Building-a.

Sada već popularni La Quinta Inn svoje mjesto našao je ušuškan između dvije postojeće zgrade, kako je to već oubičajeno u gradskim jezgrima gdje prostora nikada nema dovoljno. Stepenasto oblikovana prednja fasada izvedena je u Tehnomarket Aluminik CS55 sistemu, koji pored dizajnerski optimalnog rješenja omogućuje i  optimalan prolaz prirodne svjetlosti u cijeloj zgradi. Pored prirodne svjetlosti, komforu u enterijeru u gradskim jezgrima i centralnim zonama gde je buka konstantna značajno doprinosi i izuzetna zvučna izolacija koju nudi ovaj Tehnomarketov sistem. Termičke perfrmanse i vrhunska izolacija, koja u sistemu Aluminik CS55 Continual ide čak do Ucw=0,64 W/m2K u verziji sa troslojnom staklenom ispunom omogućuju znatnu uštedu energije i pomažu objektu da ima što manji uticaj na životnu sredinu.

Na konkretnom projektu Aluminik CS55 aluminijumska ostakljena fasada kombinovana je sa LINEAL prozorskim elementima, što posebno dolazi do izražaja na posljednjim spratovima hotela gdje se javlja kosa staklena fasada.

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahtjeve savremene arhitekture-od čisto aluminijumskih sistema, preko Block sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude.

Aluminik CS55 – savremene aluminijumske ostakljene fasadae

Pored kontinualne fasade primjenjene na ovom projektu, Aluminik CS55 sistem čine još dvije dodatne opcije-strukturalna i kombinovana fasada.

Strukturalna aluminijumska ostakljena fasada odlikuje se minimalističkim izgledom isključivo staklene vidne površine fasade, bez primjene spoljnih profila za fiksiranje staklenih ispuna.

Na ovaj način efikasno se kombinuju unaprijeđena tehnička rješenja fasadnih sistema posljednje generacije sa prozračnim, luksuznim izgledom koji ovaj tip ostakljene fasade nudi.

Sistem kombinovane aluminijumske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa sa spoljne strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mjesto strukturalnom načinu fiksiranju stakala za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rješenja u cilju naglašavanja unaprijed odabranih linija i pravaca na fasadama.

Tehnomarket Aluminik CS55 ostakljene fasade predstavljaju optimalno, savremeno i energetski efikasno rješenje koje nudi niz prednosti u odnosu na klasične materijale i svojim performansama i estetikom sa punim pravom preuzima primat u savremenoj arhitekturi.

Tehnomarket d.o.o Skadarska 73 26000 Pančevo, Srbija Telefon: +381 13 307 700 E-mail: marketing@tehnomarket.com Web: www.tehnomarket.com

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE