spot_img

Lager angažovan na pripremi terena za uzgoj smilja

Već je poznato kako je smilje osvojilo hercegovačke krajeve. No, svaki dan rastu nove sadnice na njivama i parcelama na hercegovačkom kamenjaru. Novost je kako posuški Lager, koji je potpuno mehaniziran i opremljen, priprema teren na kojem će biti zasađene sadnice smilja.

lager

Kao što je već najavljivano, za nekoliko dana će u nekadašnjoj grudskoj pivovari krenuti s radom najveća destilerija u Hercegovini koja bi s otkupom smilja trebala započeti 15. listopada. Budući da će dnevno prerađivati od 30 do 40 tona smilja, otvaranjem ove destilerije trebao bi se riješiti problem otkupa smilja s kojim su se ove godine suočili mnogi uzgajivači u Hercegovini.

Bitno je istaknuti da se mnogi uključuju u sadnju smilja s ozbiljnošću, a već su u ovaj projekt krenuli ljudi koji se brinu o plasmanu ulja na tržište.

Prije otkupa se radi analiza smilja kako bi se dokazala kvaliteta sirovine i ulja, koja će u konačnici utjecati na cijenu. Za sada ima još nejasnoća, ali sve ipak kreće nabolje.

 

Večernji list

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE