spot_img

Lakše do Kozare – U planu izgradnja puta Moštanica-Mrakovica, investicija vrijedna 12,7 mil KM

gradjevinarstvo_160715Izgradnjom novog regionalnog puta Moštanica – Mrakovica, planina Kozara biće pristupačnija posjetiocima iz Kozarske Dubice, okolnih opština i Hrvatske. Јavno preduzeće Putevi RS uradilo je projekat izgradnje i modernizacije više od 9,5 kilometara puta, vrijednog 12,7 mil KM.

Kako javlja RTRS, radovi ne mogu početi dok se ne riješe imovinsko-pravni odnosi. Slijedi eksproprijacija zemljišta od čega zavisi i datum početka izgradnje puta. U Nacionalnom parku Kozara očekuju dobit od izgradnje novog puta.

– Mi u Nacionalnom parku sigurno nećemo imati ništa protiv da se put gradi u skladu sa svim onim propisima kako je to propisano zakonom. Iz godine u godinu prije svega bilježimo veći broj turista i veći broj dolazaka u Nacionalni park i sigurno da je povezanost putnim komunikacijama vrlo bitna za same posjetioce koji dolaze u Nacionalni park, istakao je Dragan Rončević, direktor Nacionalnog parka Kozara.

Put Moštanica – Mrakovica trebalo bi da se u četiri kilometra podudara sa trasom prema Podgradcima. Izgradnjom novog puta Kozara će biti nadohvat turistima sa svih strana planine.

Izvor: eKapija

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.