spot_img

Lego kuća u Danskoj

LEGO-ov centar za posjetitelje, poznat kao “LEGO kuća”, službeno je otvoren za javnost, pozivajući sve ljude da nauče više o sveprisutnoj plastičnoj kocki i da praktikuju kreativnost i vještine rješavanja problema kroz igru.

U srcu svih LEGO iskustva – od kutija LEGO kockica koje djeca imaju kod kuće , pa sve do ove fantastične LEGO danas –stoji  jedinstvena i bezvremena LEGO kocka. LEGO kockama možete se kreativno izraziti i učiniti sve što je moguće zamisliti.

Smještena na glavnom kampusu kompanije u Billundu u Danskoj, zgrada se sastoji od 21 ogromnog bloka, pokrivenih na vrhu s povećanom verzijom 2×4 LEGO kocke, s krovnim prozorima smještenim unutar svojih klinova. U unutrašnjosti, program je podijeljen u četiri zone, svaka boja – koordinirana da simbolizira jedan aspekt igre i učenja: crvena područja su za kreativne vještine, plava za kognitivne vještine, zelena za društvene vještine i žuta za emocionalne vještine.

„Sve aktivnosti u kući odnose se na našu filozofiju LEGO, a učenje kroz igru potiče inovativnost i kreativnost”, kako ističe direktor kompanije LEGO kuće. Sve od iskustvenih zona, otvorenih prostora te restorana prema našim konceptima temelji se na igri i kreativnosti, pa bez obzira šta radite u LEGO kući, to će biti povezano uz određenu igru.

Uz područja iskustva, u zgradi se nalaze i tri restorana, LEGO prodavnice, konferencijski centar i javni prostor od 2.000 četvornih metara, poznat kao LEGO Square.

m-Kvadrat

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.