spot_img

LESS IS MORE i kada se radi o aluminijumskoj stolariji

Sveden dizajn, funkcionalnost elemenata, povišena energetska efikasnost, izolacija od spoljašnje buke i smanjeni protok štetnog CO2 osnovne su karakteristike LINEAL BLOCK serije prozora i vrata.

Minimalno opterecen dizajn, ciste linije, ali funkcionalni elementi velikih dimenzija najcesci su zahtevi sa kojima se arhitekte susrecu na modernim projektima. Prepoznata potreba za minimalnim dovela je do razvoja dizajnerski atraktivne LINEAL BLOCK THERM 77 sistema sa skrivenim krilom, namenjena upravo izradi prozora za luksuzne projekte i prozorske nizove. Skrivenim krilom vizuelna razlika izmedju fiksnih i otvorivih polja ne postoji pa se time omogućuje minimalistički izgled prozorskih elemenata. Ova opcija primenjiva je i na drugim aluminijumskim sistemima Lineal Plus 62 i  Lineal Therm 62.

LINEAL JE ENERGETSKI EFIKASAN

LINEAL serija je proizvedena od 100% reciklabirnog aluminijuma u skladu sa harmonizovanim evropskim standardom EN 14351-1:2006+A1:2010, koji zadovoljava sve uslove po pitanju sigurnosti i zdravlja ljudi. Uvodjenjem skrivenog krila termičke performanse poboljšane su posebnim ispunama. Kao rezultat koeficijent energetske efikasnosti proizvoda povišen je još više na Uw= 1,1 W/(m²K), što ovaj sistem čini podobnim za ugradnje čak i u pasivne kuće. Specijalnim poliamidnim trakama i saćastim ispunama izmedju profila termičke performanse sistema podignute su na najviši nivo.

LINEAL ŠTITI OD BUKE

Ovaj sistem odlikuje svedeni dizajn, ali i dalje odlicni koeficijenti zastite od buke. Jedan od načina odbrane od buke kao nove vrste zagadjenja je izolacija prijemnika buke, tj. kvalitetna izolacija Vašeg prostora. Tehnomarket kroz primenu novih tehnologija doprinosi poboljšanju života svojih klijenata, te je već razvio pristupačne sisteme prozora i vrata Lineal Block Therm 77 koji pored termo izolacije sa koeficijentom termo provodljivosti (Uw) od 0,96 W/m²K nude i izuzetnu zaštitu od buke (43dB), što je od posebnog značaja za život u urbanim sredinama. Drugim rečima ovi prozori i balkonska vrata smanjuju nivo buke za 43dB. Recimo kod buke od 75dB, nivo zagadjenja će biti smanjen za 40, pa će nivo buke iznositi samo 32dB u vašem prostoru. U sistemu LINEAL BLOCK THERM 77  koekstrudirana centralna guma je dodatno unapredjenja posebnom konstrukcijom koja formira zatvorenu vazdušnu zonu dvostrukog svojstva, pa pored sprečavanja produvavanja sa druge strane ova ona ima i temroizolaciono svojstvo.

LINEAL BLOCK JE PROVEREN

Svi LINEAL prozori i vrata atestirani su na IFT Rosenheim institutu u Nemačkoj i nose CE znak, dostupni su u više opcija površinske zaštite: eloksirani, plastificirani u bilo koju boju po RAL ton karti ili plastificirani posebnim procesom u drvene dezene. Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminij-drvo, unutarnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i finiša, dok se po posebnom zahtevu mogu ugraditi različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…). Takođe, uz LINEAL prozore i vrata dostupna je kompletna linija aksesoara i pratećeg materijala: roletni, fiksnih i pokretnih komarnika, grilja, sunčanih zastora, sa opcijama za električni pogon i automatizaciju.

LINEAL BLOCK IMA VISE OPCIJA

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture-od čisto aluminijumskih sistemom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude. Kao i svi Tehnomarket proizvodi, LINEAL sistem profila za proizvodnju prozora i vrata u potpunosti je dizajniran i proizveden u Tehnomarketu.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE