Naslovnica Home Malezija dobiva kulu od 118 spratova

Malezija dobiva kulu od 118 spratova

KL118

Malezija će za nekoliko godina dobiti novi najveći neboder u državi, a početak prve faze gradnje označio je premijer države Datuk Seri Najib Tun Razak.

Zgrada od 118 spratova trenutno nosi naziv KL118 ili Merdeka PNB118, a bit će dio većeg kompleksa koji se planira graditi na površini od 19 hektara. Merdeka će najvjerovatnije postati novi simbol Kuala Lumpura s obzirom d aće po završetku biti visoka vrtoglavih 630 metara.

Njena visina prevazilazi visinu poznatih nebodera Petronas čija se antena završava na oko 450 metara iznad tla. Merdeka će po završetku biti najviša zgrada u Maleziji, druga najviša u Aziji i peta na svijetu.

Objekat bi trebao imati luksuzni hotel na šest spratova, komercijalni dio sa uredima na 82 sprata, šoping centar sa 200 poslovnih prostora, kino salu i druge zanimljive sadržaje. Iza dizajna stoje australski arhitekti iz kompanije Fender Katsalidis. U nastavku pogledajte kratki video o ovom projektu.

https://www.youtube.com/watch?v=wuao5gETZQU

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime