spot_img

Manji apartman sa izvrsnim pogledom na sami centar grada Sarajeva

U apartmanu se nalaze dnevni boravak objedinjen sa trpezarijom i kuhinjom koji imaju izvrstan pogled na grad cijelom svojom dužinom.

Stil enterijera i ambijent je prilagođen osjetilima investitora koji u ovom slučaju koristi apartman povremeno, kada boravi u Sarajevu. Zagasiti tonovi, tamnije boje, ambijentalna rasvjeta i mnogo prirodnog svjetla karakterišu ovaj apartman. Pored velikih staklenih portala arhitekta je odlučio da izbjegne zavjese ili slično jer bi tako zatvorili prisustvo grada u stanu. Kao zaštitu od sunca i neželjenih pogleda postavljeni su veliki blackout paravani.

Posebnih rješenja u stanu nije bilo – fokus je na ostvarenju ambijentalno efektnog prostora     sa svojim izgledom, mirisom pa čak i muzikom koja apartmanu daje svojevrstan soundtrack.

“Bachelor pad” je apartman u kreaciji arhitektonskog studia Fo4a Arhitektura d.o.o. na čelu sa Arminom Mešićem.

Fo4a Architecture kao koncept postoji već nekoliko godina. Od ideje koncepta Fo4a pa do današnjeg dana, iza Fo4a Arhitekture stoji Armin Mešić, iako žele naglasiti da je arhitektura timski rad i da iza svakog uspješno realiziranog projekta stoji tim ljudi.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE