spot_img

Mehanički pričvršćena PVC membrana

Koristi se za velike površine na kojima nema dodatnih slojeva nad membranom.

Jedan od osnovnih razloga za ovaj način postavljanja membrana je mogućnost podizanja folije usljed jakih vjetrova.  Bitno je napomenuti da se fiksiranje vrši specijalnim vijcima i podloškama za ove tipove membrana. Prodori vijaka se dodatno obezbjeđuju preklopima folije preko vijaka u širini od oko 20 mm, te se isti vare vrućim vazduhom. Provjera šavova obavezna je radnja na kraju bilo kojeg područja djelovanja.

Ovaj sistem ravnog krova nudi brzu metodu primjene, idealan za izložene lokacije sa velikim opterećenjima vjetra.

  1.  Hidroizolaciona membrana
  2.  Mehanički pričvršćena membrana- vijak
  3.  Geotekstil
  4.  Termoizolacija
  5.  Vodonepropusna /parapropusna folija
  6.  Krovni lim ili betonska ploča/cementna glazura (min.0.7mm)

HIDROIZOLACIJE

Ravni krovovi sve više projektuju kao dodatna iskoristiva površina objekta bilo da se radi o zajedničkom prostoru jedne stambene zgrade ili o individualnim objektima na kojima se krov pretvara u terasu za odmor i rekreaciju. Načini upotrebe krova zavise od namjene objekta i potreba korisnika tako da se mogu koristiti kao parking prostori, površine za rekreaciju, zeleni krov i sl.
Objekti sa ravnim krovom imaju povoljniji faktor oblika za razliku od objekata sa kosim krovovima. To dovodi do manjeg volumena i samim tim uštede energije.  Među brojnim prednostima ravnih krovova izdvajaju se moderan izgled i iskoristiva krovna površina kroz brojne namjene. Novi, savremeni materijali za izradu ravnih krovova omogućavaju dug i postojan vijek objekta. Prilikom izvođenja ravni krovovi su obično povoljnija varijanta u odnosu na kose, posmatrajući količinu potrebnog materijala kao i radnu snagu potrebnu za izvođenje samog krova. Sa esteskog gledišta ovakav tip krova uklapa se u gotovo sva područja te stoga gdje god se objekat nalazi odlično će se uklopiti u okolni ambijent.

 

Tehničko tehnološki biro TENZO d.o.o.
Kralja Petra II 34b, Banja Luka

Tel/fax: +387 51 323 680
e-mail:   info@tenzo.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE