spot_img

METEORE 10 MARMORIZZATO – boja efekta mramora

Marmorizzato daje prostoru upečatljiv izgled

 

Najnoviji materijal za luksuzno dekoriranje interijera omogućuje korištenje ovog efekta tamo gdje bi upotreba pravog kamena bila nemoguća, neekonomična ili neadekvatna. Osim mnoštva  kataloških nijansi na raspolaganju su i personalizirane varijante koje daju bezbroj mogućnosti. Sam način ugradnje ovog materijala je veoma jednostavan, pogodan je i za sferne površine a prednost je što u kombinaciji sa Meteorom 12 može da se koristi i za radne pultove, podove, unutrašnjost kada i kabina. Uz dodatnu zaštitu sa epoksidnim gelom ili epoksidnim premazima Top coat, takvi zidovi i ostale površine ostaju kroz dugo vrijeme svježi i neoštećeni.

Meteore 10 je prirodni materijal na vodenoj osnovi, ekološki potpuno prihvatljiv, koji svojim izgledom podsjeća na mramor, a jedna od njegovih osobina je i da ne podržava gorenje tako da je idealan za hotelske hodnike i prostore.

Sam način ugradnje sastoji se od nanošenja temeljne boje Primer 1200 valjkom. Temeljnu boju potrebno je nanijeti na zdravu, čvrstu i adekvatno pripremljenu površinu. Nakon sušenja temeljne boje nanosi se materijal Meteore 10 gleterom PV 43. Materijal se nanosi kosim potezima od vrha prema dnu u količini od 1 LT. na 1,5 m2. Dok je površina još mokra, specijalnom alatkom PV 105 natufati mermerne žile kosim krivudavim i linearnim potezima od vrha prema dnu, vodeći računa o nepravilnosti i izgledu pravog kamena. Nakon nekih 30 minuta gletericom PV 43 zagladiti čitavu površinu pomažući se  prskalicom i vodom kako bi se dekorirana površina potpuno ugladila istovremeno ostavljajući udubljenja koje će nakon zavšetka davati mramorni žilasti efekat.

Prostori sa Marmorizzatom odišu ekskluzivnošću

 

Nakon ove faze ostaviti površinu da osuši 24 h, te tek tada pristupiti bojenju sa specijalnom dekorativnom bojom Sabulador soft. Boja se nanosi sa spužvom a detaljan postupak zavisi od željenog i izabranog efekta. Svaki uzorak iz kataloga ima detaljan način i redoslijed nanošenja, koji je opisan na kraju kataloga. S obzirom da je materijal Sabulador soft raspoloživ u 150 nijansi, moguće je odabrati i vlastite, personalizirane zidove, kojih nema ponuđenih u katalogu Marmorizzato.

Kupatila sa Marmorizzatom i gelom EP40 mogu biti personalizirana

 

Nakon određenog vremena kada nam dosadi postojeća nijansa, moguće je ostaviti mermernu strukturu a izabrati novi efekt mermera te jednostavno prebojiti kamen u novu boju. Detaljno video uputstvo omogućava majstorima da se educiraju kako bi dobiveni efekt bio isti kao i u katalogu.

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.