spot_img

METEORE 8 – Trodimenzionalne boje sa dvostrukim odbljeskom

U savremenom interijeru potrebu da zidne obloge imaju trodimenzinalnu strukturu Valpaint je zadovoljio sa inovativnim materijalom Meteore 8. To je materijal za obradu zidova i drugih površina, izuzetne kvalitete, uz mogućnost dobijanja različitih efekata. Zid dekoriran sa Meteorom 8 je dugotrajan, periv te vizuelno unikatan, jer na sebi ima dvostruki odsjaj (kao unutrašnjost školjke), tj. i metalizirani i biserni preljev.

Meteore 8 – U savremenom interijeru zidne obloge imaju trodimenzinalnu strukturu

Sam način ugradnje ove boje sastoji se od reljefnog dijela Meteore 8 koji je ponuđen u različitim tehnikama i nijansama. Da li će se pastozna masa nanijeti gleterom kružnim, linearnim ili cik-cak potezima zavisi od željenog konačnog efekta. Takođe, završni izgled zida zavisi i od toga da li će masa Meteore 8 biti nanijeta u bijeloj sivoj ili crnoj boji. Za one koji nisu zadovoljni ponuđenim, uvijek ostaje mogućnost toniranja mase Meteroe 8 u bilo koju od tristotinjak tonova iz ton karte Valclone. Nakon sušenja temeljnog i reljefnog sloja Meteore 8 pristupa se nanošenju preljeva Lame.

Lame se nanosi gleterom u veoma tankom sloju a nakon njegovog sušenja nanosi se i drugi sloj Lamea, ovaj put u drugoj nijansi. S obzirom da je ponuđeno 10 nijansi Lamea, tj deset različitih preljeva, mogućnost izbora je ogromna a ponuđene kombinacije u katalogu su samo dio puno šireg izbora. Ovakvi zidovi su očaravajući uz jednu jaku dozu personalizacije. To omogućava dizajnerima da unesu svoj kreativni potpis u izradu zidova i tako upotpune prostor.

Za investitore je posebno važno da su ovakvi zidovi posebice otporni na habanje i pranje a uz to ove boje su zdrave za ugradnju bez emitovanja štetnih supstanci što pokazuju i certifikati VOC LOW i Formaldehid free. Važno je naglasiti da je izvođačima omogućena obuka a detaljna video uputstva omogućuju pravilnu ugradnju, jer samo na takav način proizvod na zidu daje maximum trajnosti.

 

VALPAINT DESIGN d.o.o.

Ul. Džemala Bijedića br. 283, 71000 Sarajevo, BiH

Tel.: +387 33 761 116
Fax.: +387 33 761 115
valpaint@bih.net.ba

Popularno

Copyright- 2021 | m-Kvadrat Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.