spot_img

“Mofas” iz Istočnog Sarajeva planira pohod na strana tržišta

Direktor preduzeća “Mofas” iz Istočnog Sarajeva Branko Kenjić istakao je da je u potpunosti obnovljena proizvodnja na linijama zupčanika, bregastih vratila, radilica i one su uposlene punim tempom, a počela je i proizvodnja na liniji glava cilindra gdje u narednom mjesecu očekuje punu uposlenost.

Mofas

Tokom posjete ministara Petra Đokića ovom preduzeću, Kenjić je rekao da “Mofas” zapošljava 95 ljudi, da su izmirene obaveze za plate i doprinose zaključno sa martom, te da je prosječna plate viša od 650 KM. On je naveo da je u ovoj godini ostvarena realizacija nešto više od 2.100.000 KM i tu su obezbijeđeni polufabrikati za naredna tri mjeseca proizvodnje i ugovaraju se novi materijali i nabavka novih polufabrikata za naredni period.

Prema njegovim riječima, pod narudžbom je oko 750.000 EUR što garantuje da se može ostvariti plan koji je zacrtan za ovu godinu, a to je oko 6,7 mil KM i sve je većinom za inostrano tržište.

Direktor njemačke kompanije “Paul Bernhardt” Dirk Ote istakao je da su prije godinu dana došli u “Famos” sa jednom vizijom da pokrenu proizvodnju, u čemu su i uspjeli.

On je istakao da je dosta urađeno, ali da još nisu blizu cilja, zbog čega će se i dalje razvijati u jednu modernu fabriku koja će biti spremna da svoje proizvode izvozi na svjetsko tržište.

RTRS

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE