Naslovnica Home "Mofas" iz Istočnog Sarajeva planira pohod na strana tržišta

“Mofas” iz Istočnog Sarajeva planira pohod na strana tržišta

Direktor preduzeća “Mofas” iz Istočnog Sarajeva Branko Kenjić istakao je da je u potpunosti obnovljena proizvodnja na linijama zupčanika, bregastih vratila, radilica i one su uposlene punim tempom, a počela je i proizvodnja na liniji glava cilindra gdje u narednom mjesecu očekuje punu uposlenost.

Mofas

Tokom posjete ministara Petra Đokića ovom preduzeću, Kenjić je rekao da “Mofas” zapošljava 95 ljudi, da su izmirene obaveze za plate i doprinose zaključno sa martom, te da je prosječna plate viša od 650 KM. On je naveo da je u ovoj godini ostvarena realizacija nešto više od 2.100.000 KM i tu su obezbijeđeni polufabrikati za naredna tri mjeseca proizvodnje i ugovaraju se novi materijali i nabavka novih polufabrikata za naredni period.

Prema njegovim riječima, pod narudžbom je oko 750.000 EUR što garantuje da se može ostvariti plan koji je zacrtan za ovu godinu, a to je oko 6,7 mil KM i sve je većinom za inostrano tržište.

Direktor njemačke kompanije “Paul Bernhardt” Dirk Ote istakao je da su prije godinu dana došli u “Famos” sa jednom vizijom da pokrenu proizvodnju, u čemu su i uspjeli.

On je istakao da je dosta urađeno, ali da još nisu blizu cilja, zbog čega će se i dalje razvijati u jednu modernu fabriku koja će biti spremna da svoje proizvode izvozi na svjetsko tržište.

RTRS

Novosti

Poslovni objekat ’’Mia Dorćol’’ – na uglu ulica Mike Alasa i...

0
Veoma važna činjenica je ta da se preklopilo takvo nastojanje sa željom investitora Nikole Lazića i firme Granit Invest, da objekat na savremen način,...

Polimer beton

Sika MonoTop® MALTERI ZA SANACIJU BETONA

Bajkovita vikendica na Vlašiću

Povezani članci

-

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime