spot_img

Mountain House

Cijeli projekat izgleda kao sklop kockica koji se nadzire nad liticom.

Iranski arhitekt i dizajner interijera Milad Eshtiyagi nedavno je dizajnirao „Mountain House“, porodičnu kuću na litici Quadra otoka u Britanskoj Kolumbiji, Kanadi.

On kaže kako je ideja dizajna od početka bila da se kuća izgradi na litici na kojoj se nalaze četri stara drveta. Htjeli su da se projekat „ubaci“ u prostor između drveća, bez da se ona sasijeku. 

Prema željama klijenta podijelili su projekat na tri nivoa. 

Jedan nivo je za roditelje, drugi za njihovog sina, a trećim su dijelom spojili dva nivoa i pretvorili u rekreacioni prostor. Cijeli projekat izgleda kao sklop kockica koji se nadzire nad liticom. Pored „sklopljenih“ kuća u projekat su uključeni teretana, brojni balkoni i terase, nekoliko dvorišta i zajednička soba.

Ovaj genijalni projekat ima i ogromni bazen koji je u potponosti providan. Dok se kupate možete vidjeti ogromnu padinu i okean ispod sebe. Projekat uključuje i vodopad.

Nadstrešice na projektu se mogu mehanički otvoriti i zatvoriti pa su prilagođene individualnim potrebama i sunca. Prozori koji gledaju na dolinu mogu se otvoriti i zatvoriti tako da prozor postane terasa, a terasa postane prozor. Nadstrešice se mogu u potpunosti zatvoriti ili otvoriti. Ovaj projekat ima kablovsku strukturu, a izgrađen je s idejom i pogledu na more. 

Modeliranje projekta napravljeno je uz pomoć 3-D MAX 2019 i V-RAY 4.1 softvera, nakon čega su se zadnji koraci usavršavali u Adobe Photoshopu. 

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE