spot_img

MUP ZDK dobija moderan i funkcionalan objekat

U zeničkom naselju Lukovo Polje počeli su intenzivni radovi na izgradnji poslovnog objekta za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). Moderni objekt imat će centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralnu arhivu za potrebe lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

zdk

Prema riječima Miralema Galijaševića, premijera Vlade ZDK, inicijatori izgradnje centra su Nikola Arsenić, ministar unutrašnjih poslova i Semir Šut, policijski komesar, koji su dobili podršku Vlade ZDK. “Oni su predložili da se pristupi izgradnji višefunkcionalnog objekta, što je Vlada podržala sa ciljem stvaranja što bezbjedonosnijeg ambijenta” – kaže Galijašević.

Ministar Arsenić ističe da je Specijalna policijska jedinica do sada radila u krajnje lošim uslovima zbog čega ga realiziranje ovog projekta posebno raduje. “Do sada su radili u vlazi koja je nagrizala i opremu. Zgrada će biti podijeljena na nekoliko dijelova, gdje ćemo imati streljanu, sportski bazen i dvoranu, a u planu su i dva heliodroma” – pojašnjava Arsenić.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi oko 6,3 miliona maraka, a novi moderan i funkcionalan objekt trebao bi biti u upotrebi najkasnije krajem naredne godine.

 

avaz.ba

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE