spot_img

Na Rosuljama će se graditi 97 stanova

Cijena stanova na Rosuljama iznosi 1.550 KM po kvadratnom metru, dok se na Šipu kreće od 1.777 do 1.900 KM.

Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova i u ovoj godini nastavlja sa stambenom gradnjom na Rosuljama i Šipu gdje bi trebao biti završen, ali i započet veliki broj stanova. Kada su u pitanju Rosulje, naovom lokalitetu do sada je izgrađeno i useljeno 485 stanova u pet zgrada, a trenutno se gradi šesta zgrada sa 52 stana.

stanovi(2)

Projektovanje

“Ovu šestu zgradu planiramo da završimo i uselimo u augustu. Osim toga, u ovoj godini započet ćemo gradnju nove stambene zgrade sa 97 stanova, te ulazimo u fazu projektovanja dodatnih oko 300 stanova, kazao nam je Haris Hasanagić”, direktor marketinga i prodaje u Fondu.

Na Šipu će, prema njegovim riječima, započeti izgradnja 104 stana.

“Na ovom lokalitetu prošle godine započeli smo gradnju 70 stanova u okviru pet zgrada. Već smo tri zgrade sa 42 stana uselili, tako da su preostale još dvije sa 28 stanova. Useljenje u ove zgrade predviđeno je u junu”, naveo je Hasanagić.

Hasanagić ističe da vlada veliko interesovanje za kupovinu stanova na obje lokacije, te je ostao još vrlo mali broj stanova za prodaju.

“Šesta zgrada koja se gradi na Rosuljama je već pola prodata. Sada imamo i ugovaranja sa Ministarstvom za boračka pitanja KS-a za kupovinu od 50 do 60 stanova. Na Šipu su ostala još samo dva slobodna stana”, rekao je on.

Participacija

Što se tiče cijena, Hasanagić pojašnjava da je na Rosuljama nešto niža cijena i iznosi 1.550 KM po kvadratnom metru, dok se na Šipu kreće od 1.777 do 1.900 KM, a prosječna cijena je 1.840 KM po kvadratnom metru.

“Za Rosulje uslovi plaćanja su da kupac plati 30 posto učešća i ostali dio plaća do 60 mjeseci bez kamata, dok je za Šip do 40 mje¬seci. To je ipak velika pogodnost i uštedi se dosta novaca. Boračka populacija ukoliko prvi put rješava stambeno pitanje kod Ministarstva može da ostvari participaciju od 177 KM po kvadratu na Šipu”, kaže Hasanagić.

 

Izvor: Oslobođenje

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE