spot_img

Najinovativnije zračne luke na svijetu

Kada stojite u TSA liniji ili sjedite pred gate-om nakon trećeg kašnjenja, vjerojatno ne gledate okolo i razmišljate o svim napredcima koji su napravljeni u dizajnu zračnih terminala. U proteklih 25 godina, Stantec, globalna dizajnerska kompanija s više od 400 lokacija širom svijeta, završila je projekte na više od 200 zračnih luka, od Niagare do Čilea, dodavši nove inovacije. Kada je riječ o dizajnu zračne luke, kanadski model pokazao je potencijal za zajednice i operatore zračne luke da pokažu jedinstvene teme i pristupe dizajnu i razvoju aerodroma. Pogledajte kako su terminali u zračnoj luci promijenili način na koji putujemo.

Međunarodna zračna luka Edmonton, Alberta, Kanada

Nova međunarodna zračna luka Edmonton je bila prvi kanadski terminal za postizanje certifikacije LEED Gold. Živi su zidovi ugrađeni na cijelom terminalu, a prisutna je javna umjetnost Karim Rashid, Michael Hayden i Erin Pankratz-Smith. Kompanija je također uvela fiksne mostove s dvostrukom rampom, dopuštajući putnicima koji dolaze da se odvezu u zasebni hodnik daleko od prepunog gate-a.

Winnipeg James Armstrong Richardson internacionalni aerodrom, Manitoba, Kanada

Stantec je sarađivao s arhitektonskom kompanijom Pelli Clarke Pelli na novom terminalu u međunarodnoj zračnoj luci Winnipeg, koji je završen 2011. godine. Dramatični konzolni krovovi zasjenjavaju područja čekanja.

Međunarodna zračna luka Lynden Pindling, Nassau, Bahami

Zasvođeni dizajn zračne luke u Nassau bio je odgovor na svijetle, tropske sunčeve svjetlosti. Zračna luka također ima vanjske salone i opsežan program javne umjetnosti.

Vancouver internacionalni aerodrom

Umjetnica Susan Point kreirala je urezane drvene totemske stubove koji dočekuju putnike u carinsko područje.

Međunarodna zračna luka Niagara Falls, New York, SAD

Projektni tim je imitirao tok rijeke Niagare u vanjskom dijelu zračne luke i ugrađivao lokalni sivi vapnenac u unutrašnjost.

m-Kvadrat

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE