spot_img

Najveći svjetski kruzer zaplovio iz brodogradilišta – Brod dužine 362 metra može da primi 6.000 putnika

harmony of the seas
“Harmony of the Seas”, najveći luksuzni kruzer na svijetu, prvi put je zaplovio iz luke Sen Nazar na zapadu Francuske. Ogromni brod neće imati putnike, jer se ovo isplovljavanje smatra testiranjem prije prvog službenog putovanja koje je planirano za maj na relaciji od Sautemptona u Britaniji do Barselone u Španiji.
Kruzer “Harmony of the Seas”, težak je 227.000 tona, a dugačak 362 metra, što je 50 metara duže od visine Ajfelovog tornja u Parizu, odnosno 100 metara duže od legendarnog Titanika. Na njegovoj palubi može da se smjesti šest hiljada putnika i dvije hiljade članova posade.
“Harmony” je metar širi od dva dosada najveća kruzera na svijetu “Allure of the Seas” i “Oasis of the Seas”, tačnije, njegova širina iznosi 66 metara. Sva tri gigantska broda pripadaju istoj kompaniji “Royal Caribbean International”.
Novi brod posjeduje 40 restorana, kao i mnoštvo barova, prodavnica, bazena i bioskopskih sala.
Izgradnja ovog broda je započeta 13. septembra 2013. godine u brodogradilištu u francuskoj luci Sen Nazar, a na izgradnji ovog giganta angažovano je više od 2.500 ljudi. Utrošeno je, između ostalog, 90.000 kvadratnih metara tepiha i više od 500.000 litara farbe.

POVEZANI ČLANCI

Comments

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

NOVE OBJAVE