Naslovnica Home Nakon samita u Parizu - Nekoliko kompanija zainteresovano za ulaganje u BiH

Nakon samita u Parizu – Nekoliko kompanija zainteresovano za ulaganje u BiH

Agencija za promociju stranih investicija u BiH (FIPA) je u okviru delegacije BiH na trećem samitu Zapadnog Balkana u Parizu učestvovala na poslovnom forumu o zapadnom Balkanu, na kojem je razmatrana poslovna klima i provođenje reformi za podsticanje stranih investicija, posebno u oblasti transportne infrastrukture, energetike, ekologije i digitalne tehnologije, saopšteno je iz FIPA-e.
Investmen_t
U okviru foruma, predstavnici FIPA su uspostavili veliki broj kontakata sa kompanijama iz EU sa kojima su održali sastanke sa ciljem da se njihove investicije usmjere ka Bosni i Hercegovini. Razgovori o mogućnostima ulaganja će se nastaviti u BiH s obzirom da će određeni broj firmi uskoro posjetiti FIPA-u.

Interes za mogućnosti investiranja u Bosni i Hercegovini posebno su ispoljile kompanije “Akuoenergy” iz Pariza, u oblasti energetike, “Proparco” Pariz u oblasti energije, ekologije upravljanja vodom i otpadom, zatim “OTV Veolia” iz Sent Morica u oblasti tehnologija voda, “Colas” iz Beča u oblasti izgradnje putne infrastrukture, te “Lemonway” iz Montreila u oblasti digitalne tehnologije, kao i EDF iz Pariza u oblasti energetike.

 

eKapija

Novosti

Kako izračunati količinu čelika za ploču, temelj i stub?

0
Procjena količine čelične armature za betonsku ploču, temelj i stub, grede itd. presudna je za procjenu troškova gradnje.  Projektni crteži koriste se kao osnova...

Related News

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime